ISAF görev gücü heyeti Trabzon'da

NATO'nun askerlerini Afganistan'dan çekme kararının ardından yapılacak olan sevkiyat hakkında toplantılar düzenlemek için Trabzon'da bulunan ISAF Görev Gücü Heyeti Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette bir değerlendirme ya

ISAF görev gücü heyeti Trabzon'da

NATO'nun askerlerini Afganistan'dan çekme kararının ardından yapılacak olan sevkiyat hakkında toplantılar düzenlemek için Trabzon'da bulunan ISAF Görev Gücü Heyeti Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. 

 
Ziyarette bir değerlendirme yapan Vali Kızılcık, "Belçika sorunsuz bir şekilde sevkiyatı tamamladı. İsveç de tamamlamak üzeredir. Ancak 1 Nisan 2013'te başlayıp 2.5 yıl sürecek olan Almanya sevkiyatı çok daha önemli. Dolayısıyla bu sevkiyatında bu süre zarfında güvenli huzurlu bir şekilde temin edilmesi için bizde ilk günden itibaren aldığımız bilgi içinde vali yardımcımızın başkanlığında tedbirleri aldık. Merkezde sizinde belirttiğiniz gibi iz düşümü olarak bir yerel görev birimi oluşturduk.
 
Tabi havalimanıyla deniz limanı arasında 4-5 km gibi bir mesafe var. Burada biz gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz .Ama bizimde gelecek olan misafirlerimizden bazı taleplerimiz var. Bunu yazılı olarak ta bildirdik. Nitekim bugün bana getirdiler. Bizim devlet olarak işimizi doğru yapmamız gerekir. Zaten bizler ülke olarak NATO'nun üyesiyiz. Bir diğer üyenin sevkiyatını en güvenli şekilde sağlamak attığımız imzanın da gereğidir. Bunu bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonrada yapacağız.
 
Hatta bizim beklentimiz büyük sevkiyatında buradan yapılması şeklindedir. Böylece bizde hem ekonomimizi canlandırıp hem de aslında bizim yaklaşık 1-1.5 yıldır yürüttüğümüz bir proje var. Yani Trabzon bir lojistik merkezi olmalıdır. Jeopolitik ve coğrafik pozisyonu buna uygundur. Nitekim bu sevkiyatta bunun açık kanıtıdır. Yani o alanda askeri mühimmatın sevkiyatı senelerdir buradan yapılıyordu ama biz özellikle ticari anlamda da buranın bir merkez olarak yapılmasını düşünüyoruz. Çünkü coğrafi pozisyonumuz buna son derece uygundur” dedi.
 
Heyette bulunan UDHB Dış İlişkiler ve AB Genel Müdür Yardımcısı Erdem Direkler ise "Yaklaşık 2,5 yıl sürecek olan sevkiyatın aksamaması için Trabzon'da bulunuyoruz. Bu konuda yetkilileri tanımak ve onlardan bilgi almak istedik. Hem de tahliyeler sırasında olabilecek karşılıklı soru veya sorunlarda yüz yüze görüşebilme, merkezin talimatları Trabzon’daki yöneticilerimizin bizden olabilecek taleplerini bizzat değerlendirdik. Bizim için çok faydalı bir toplantı oldu. Şimdiye kadar intikal eden ülkeleri de sorunsuz bir şekilde tahliyelerini yaptıklarını bizzat müşahede ettik.
 
Bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Önümüzdeki süreçte çok daha büyük miktarda ve uzun sürecek tahliyeler var. O konuda bugün yapacağımız toplantıda bizim Ankara’daki görev büromuzun yereldeki iz düşümü şeklinde bir yapı oluşturulmasını önereceğiz. Bundan sonra doğrudan kimlerle bağlantı halinde olacağımızı herhangi bir ihtiyaç olduğunda kimlerle muhatap olacağımızı bizzat yerinde tespit etmiş olacağız. Bu açıdan bizim için çok faydalı bir ziyaret oldu olacaktır" diye konuştu.
 
Ziyaretin ardından Vali Kızılcık, ISAF Görev Gücü Heyetinden UDHB Dış İlişkiler ve AB Genel Müdür Yardımcısı Erdem Direkler'e plaket takdim ederken, Direkler de, İSAF adına Vali Kızılcık'a plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler