İş forumuna Sarp Damgası

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin katılımıyla yapılan Türk-Gürcü İş Forumu'na Sarp Sınır Kapısı'nın damga vur

İş forumuna Sarp Damgası

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin katılımıyla yapılan Türk-Gürcü İş Forumu'na Sarp Sınır Kapısı'nın damga vurduğunu söyledi.

TTSO Başkan Yardımcısı Kahraman, yaptığı açıklamada, dün sona eren Tiflis'teki Türk-Gürcü İş Forumu'na katılıp, gündeme gelen konuları Karadeniz açısından değerlendirdiğini, toplantıda Sarp Sınır Kapısı'nın da ele alındığını ifade etti.

Sarp'ın dünyanın en yoğun sınır kapılarından biri olmaya doğru hızla ilerlediğini anlatan Kahraman, "Foruma Sarp Sınır Kapısı damgasını vurdu. Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonunu gerçekleştiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasının önemli bölümünü Sarp'a ayırdı" dedi.

Hisarcıklıoğlu’nun forumda İpek Yolu güzergahındaki bütün sınır kapılarının modernizasyonunu gündeme getirip bunun için göreve hazır olduklarını söylediğini belirten Kahraman, bu girişimin başta Doğu Karadeniz olmak üzere Türkiye ve dünya ticareti için çok önemli olduğunu vurguladı.

İpek Yolu güzergahındaki ulaşımın, başta gümrükler olmak üzere modernize edilmesinin özellikle Doğu Karadeniz'i olumlu etkileyeceğini öne süren Kahraman, şunları kaydetti:

"Sınır kapılarının modernize edilmesi ülkemizin, özellikle 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatı yakalanmasına büyük katkısı sağlayacaktır. Sarp Sınır Kapısı, İpek Yolu'nun ülkemize açılan kara sınır kapısıdır. Bu kapıdaki uluslararası hareket ve yarattığı ekonomik katma değer göz önüne alındığında İpek Yolu'ndaki gümrüklerin modernizasyonunun ne kadar büyük bir artı değer yaratacağı görülebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler