İranlılar Trabzon'a geliyor

 Nevruz tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye giriş yapan İranlı turistler, Erzurum - Gümüşhane güzergahı üzerinden karayolu ile Trabzon’a gidiyor. Bu güzergah üzerindeki herhangi bir noktada konaklamayan turistler, karayolunu sadece transit geçiş için ku

İranlılar Trabzon'a geliyor

 

Nevruz tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye giriş yapan İranlı turistler, Erzurum - Gümüşhane güzergahı üzerinden karayolu ile Trabzon’a gidiyor. Bu güzergah üzerindeki herhangi bir noktada konaklamayan turistler, karayolunu sadece transit geçiş için kullanıyor.

İran’ın Erdebil kentinden gelerek sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapan turistlerden Farman Nüktedan ve Afşin Vatanha, İran’da yaşayan Azeri Türkleri'nden olduklarını söyledi.

Nüktedan, Türkiye’ye alışveriş ve gezi amaçlı olarak geldiklerinin altını çizerek, “Ailelerimizle birlikte Erdebil’den geliyoruz. Trabzon’a geçip bir gece konakladıktan sonra, uçakla Antalya’ya gideceğiz. On günlük tatil sonrası tekrar uçakla Trabzon’a gelerek İran’a geri döneceğiz” dedi.

"Tatil için niçin Karadeniz Bölgesi'ni tercih etmiyorsunuz?" sorusuna da cevap veren Nüktedan, “Bölgeyi bilmiyoruz” şeklinde cevap verdi. Nüktedan, “Karadeniz’i tanımıyoruz. Her gün yüzlerce araçla buralardan geçiyoruz. Ama maalesef yol boyunca bizlere yönelik ne bir tabela, ne bir levha ne de başka bir şey var. Görmezden geliniyoruz, bizleri görmezden geliyorsunuz” diye konuştu.

Antalya ile ilgili bilgilere çok kolay ulaşılabildiğini aktaran Afşin Vatanha ise “Rezervasyonlarımızı önceden yaptırdık. On günlük tatil süresini de; alışveriş yaparak, eğlenerek ve gezerek geçireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel