İranlı hafızlar Trabzon'da

 Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, dünya Müslümanlarının yaşadığı sıkıntıların en önemli sebebinin, Kur'anı Kerim ve sünneti hayatlarına rehber yapmamaktan kaynaklandığını söyledi.Trabzon Müftülüğü ve İran Trabzon Başkonsolosluğu tarafından Hz. Muhammed (sa

İranlı hafızlar Trabzon'da

 

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, dünya Müslümanlarının yaşadığı sıkıntıların en önemli sebebinin, Kur'anı Kerim ve sünneti hayatlarına rehber yapmamaktan kaynaklandığını söyledi.

Trabzon Müftülüğü ve İran Trabzon Başkonsolosluğu tarafından Hz. Muhammed (sav)'in dünyayı teşrifinin yıldönümü nedeniyle 'Kur'anı Kerim Ziyafeti' programı düzenlendi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merkez Çarşı Camii İmamı Yusuf Ziya Hacıahmetoğlu'nun Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programda, aralarında fiziksel engellilerin de bulunduğu 6 İranlı hafız katılımcılara Kur'an ziyafeti sundu. İranlı hafızların ayrı ayrı ve grup halinde okudukları Kur'anı Kerim ve salavatları dinleyen davetliler, zaman zaman duygulu anlar da yaşadı.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, yaptığı konuşmada, Yüce Allah(cc)'ın da Kuran'da belirttiği gibi "Kur'anın doğru yolun ta kendisi" olduğunu ifade etti. Kuran'ın tek bir harfinin dahi değiştirilmediğini vurgulayan Çakı, "Kur'an Allah'ın kelamıdır. O'nda ilme ve akla aykırı, söylediğinin en doğru olduğunda şüphe edilecek hiçbir şey yoktur." dedi.

Allah(cc)'ın insanlardan ona sımsıkı sarılmalarını emrettiğine dikkat çeken Çakı, "Bugün dünya Müslümanlarının yaşadığı sıkıntıların en önemli sebebi de Kur'anı Kerim'i ve sünneti hayatlarına rehber yapmamaktan kaynaklanmaktadır. O'nun sadece lafzını okumak da yetmiyor, hayatımıza uygulamamızda da sıkıntılarımız var. Meselelere Kur'an ve sünnet ışığında bakmadığımızda yanlış tahlillerde bulunuruz. Okuduğumuz Kur'an ve ibadetlerimiz hayatımızın her alanında kendini göstermeli." ifadelerini kullandı.

Kur'anın, Allah ve kul, kul ile kul, insan ve diğer varlıklar arasındaki hukuku düzenlediğine değinen Müftü Çakı, O'nun hayatın her alanına uygulanmadığı taktirde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

İran'ın Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan da Kur'an okurken Allah (cc) ile konuşulduğunu ifade etti.

Kur'anın beşeriyet ve insanlık kitabı olduğuna işaret eden Nikan, "Bir bilgisayar yapan kişi onun kullanım kılavuzunu da hazırlıyor. Biz de bilgisayarı kullanırken o kılavuzdan faydalanıyoruz. Allah da insanı yarattı ve onun için de Kur'anı gönderdi." dedi.

Tüm dünya Müslümanlarının Allah'ının kitabının ve peygamberinin bir olduğuna vurgu yapan Nikan, İran ve Türkiye arasındaki dostluğun da ebedi olmasını diledi. Başkonsolos Nikan, iki ülke arasındaki bu dostluğu da kimsenin bozamayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel