İran ve Trabzon arasına demiryolu mu geliyor?

 Trabzon Albayrak Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş Haber61 Tv'ye açıklamalarda bulundu.Muzaffer Ermiş belli bir yaş üzerinde olanların eskiden Trabzon'daki deniz turizminin karayolundan daha çok olduğunu bildiklerini belirterek, “Trabzon'da eskiden taş

İran ve Trabzon arasına demiryolu mu geliyor?


 Trabzon Albayrak Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş Haber61 Tv'ye açıklamalarda bulundu.

Muzaffer Ermiş belli bir yaş üzerinde olanların eskiden Trabzon'daki deniz turizminin karayolundan daha çok olduğunu bildiklerini belirterek, “Trabzon'da eskiden taşıma ve gezilerde deniz yolunu tercih ettiklerini bilirler. Yolcu ve yük taşıması deniz yoluyla yapılıyordu. Geçmişe baktığımızda Trabzon vapuru bir efsaneydi. Bölgede ki tüm illere uğrayarak giderlerdi. Hatta bir bayanın vapurda doğum yapması üzerine çocuğun nüfus kağıdına Ordu vapuru yazılmıştır. Uzun dönemdir limanda yöneticiyim. Kruvaziyerlerin Trabzon turizmine büyük bir katkısı olmuştur. DOKA ve Belediyemizin desteğiyle bu noktadayız. 2014 yılında 38 adet turist gemisi gelmesi bekleniyor ve bunların çoğu Trabzonda durarak şehirde zaman geçirecek turistlerdir” dedi.

İRAN İLE TRABZON DEMİRYOLU HATTI

Ermiş, İran ile Trabzon'un demiryolu ile birleştirilmesinin görüşüldüğünü ifade ederek, “Başbakan'ın İran ziyaretinde İran'da bulunan liman ile Trabzon'un demiryolu ile birleştirilmesi görüşüldü. Bu çok önemli bir şey.Gelecek günlerde bu projeyle ilgili gelişmeler olabilir. Trabzon limanı filli bir lojistik durumunda . NATO kararıyla Almanlar'ın Afganistan'dan gidiş geliş işlemleri buradan gerçekleşmektedir. Alman Albay bizim için Nato'da biz Trabzon'da evimizden daha rahatız dedi. Ben her zaman yaptığım konuşmalarda buraya gelip giden her Alman asker Trabzon için bir turist reklam kaynağıdır derim. Hatta Alman Albaylardan birisi Trabzon'a sevgisi o kadar fazlaki Almanya'ya gittikten sonra bana plakasına yazdırdığı yazıyı gönderdi. Orda Bize Her yer Trabzon yazıyordu” dedi.

Haber: Haber61 TV / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel