İran konsolosu gidiyor!

Trabzon'daki görevini tamamlayan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mohammad Rafiei, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.Trabzon'da görev yaptığı 3,5 yıl boyunca kendisini hep ülkesinde ve evinde gibi hissettiğin

İran konsolosu gidiyor!

Trabzon'daki görevini tamamlayan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mohammad Rafiei, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.
Trabzon'da görev yaptığı 3,5 yıl boyunca kendisini hep ülkesinde ve evinde gibi hissettiğini belirten Rafiei, bu süre içerisinde Trabzon Belediyesi ile de iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi.
Rafiei, görevli bulunduğu süre içinde İran ile Türkiye ve Trabzon arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyede olması için çalıştığını belirterek "Bugün geçmişe göre daha iyi durumdayız. Ama bunu yeterli görmüyoruz, ilişkilerimiz daha da iyi olmalı. Bizler de bu alt yapının oluşması ve güçlendirilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
Rafiei, Trabzon ile Urumiye şehirlerinin kardeş şehir olmaları için hazırlıkların devam ettiğini ifade ederek, iki ülke arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin daha da gelişmesi için kardeş şehir ilişkilerinin önemine değindi.
Geçen yıl Urumiye'ye yaptıkları ziyarette kardeş şehir mutabakatını sözlü olarak sağladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'ye dönünce belediye meclisimizden bu kararı geçirdik. Daha sonra İçişleri ve Dışışleri bakanlıklarından gerekli onayları aldık. 30 Eylül 3 Ekim tarihleri arasında Urumiye'ye yapacağımız ziyarette kardeş şehir anlaşmasını imzalamayı planlıyoruz."
Geçen yıllarda Tebriz, Tahran ve Trabzon arasında çok daha yoğun bir lojistik ulaşım ve ticari işbirliği olduğuna vurgu yapan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkonsolos Rafiei'nin de katkılarıyla bu ilişkiler son zamanlarda gelişme gösterdi. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da ticari ilişkilerimiz ve kardeşliğimiz daha da gelişerek devam edecektir. Burası onun şehri ve dolayısıyla konsolosumuz bizleri unutmasın. Her zaman misafirimiz olarak onu bekleyeceğiz."
Ziyaretin anısına Başkan Gümrükçüoğlu, Başonsolos Rafiei'ye, telkari işlemeli kahve takımı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel