İran konsolosu Başkanı ziyaret etti

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Türk–İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy’un da katıldığı ziyarette İran İslam Cumhuriyeti Trabzo

İran konsolosu Başkanı ziyaret etti

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Türk–İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy’un da katıldığı ziyarette İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, daha önce bu görevi yürüten Mohammad Rafiei ile iyi ilişkiler içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Özellikle turizm alanında son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu görüyorum. Sadece ticari olarak tüm alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerekli. Geçmiş dönemde sürdüğümüz ilişkilerin sizlerle birlikte devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.İran ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin her geçen gün arttığına vurgu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, kardeş şehir uygulamaları ile Trabzon ve İran arasındaki kültür, sosyal ve ticari ilişkileri daha da artırmak amacında oldukları söyledi.
İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan ise Trabzon ile İran arasındaki ilişkilerin istenen seviyeye gelmesi için çalışacaklarını ifade ederek, “İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler inşallah her geçen gün artar. İran ile öğrenci, öğretmen alışverişi ve üniversitelerin işbirliği yapmalarını istiyoruz. Trabzon limanından İran malları yükleniyor. İran’da üretilen traktörler ve arabalar buraya geliyor ve buradan liman vasıtasıyla Venezuela’ya gönderiliyor. Daha fazla ticari ilişkilerde bulunabiliriz. Maalesef şuanda İran ve Trabzon arasındaki ilişkiler çok az. Bu ilişkilerin üst seviyeye çıkmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu Başkonsolos Nikan’a telkarinden yapılmış takunya hediye ederken, Başkonsolos Nikan ise Başkan Gümrükçüoğlu’na el yapımı vazo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel