İran Başkonsolosundan ceza önerisi

Haber61 – Haber Servisi – Bir süre önce haber61’in gündeme taşıdığı İranlı turistin trafik çilesi haberine İran konsolosluğundan açıklama geldi.İran'daki Nevruz Bayramı tatili nedeniyle Trabzon'a turistik geziye gelen İranlı turistlere ait araçların Trabz

İran Başkonsolosundan ceza önerisi

Haber61 – Haber Servisi – Bir süre önce haber61’in gündeme taşıdığı İranlı turistin trafik çilesi haberine İran konsolosluğundan açıklama geldi.

İran'daki Nevruz Bayramı tatili nedeniyle Trabzon'a turistik geziye gelen İranlı turistlere ait araçların Trabzon şehir merkezinde trafik ekipleri tarafından yasak park cezalarına maruz kalmaları ve araçlarının çekilmesi ile ilgili konuşan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, "Eğer koşullara göre başka alternatif bir ceza uygulanırsa o misafir içinde güzel bir anı olur" dedi.

20150420055410.jpg

Meydan Parkı ve çevresinde yasak yere park eden İranlı turistlere ait araçların içerisindeki İranlı turistlerle birlikte çekilmesi turizmcilerin ve siyasilerin tepkisine neden olmuştu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, “Bu konuya iki açıdan bakılabilir. Birincisi hukuki açıdan. Her turist her misafir hangi ülkeye gidiyorsa oranın trafik kurallarına uyması gerekiyor. Trafik kurallarına uymayanlara polis ceza yazabilir ona bir şey söylemek doğru olmaz. Bir misafir bir ülkeye gittiğinde trafik kurallarına uyması gerekiyor. Polis işini yapıyor. Bu meselenin bir boyutu diğer boyutu ise insani ilişkiler ve ev sahipliği ilişkileri. Bu açıdan baktığımız zaman eğer koşullara göre başka alternatif bir ceza uygulanırsa o misafir için de güzel bir anı olur. Yaşadıkları mutlu bir hatıra olur onun için” ifadelerini kullandı.

Trabzon’u kendi evi gibi gördüğünü kaydeden Nohasi, “Trabzon insanının bu sıcakkanlılığı ve iki ülke arasındaki ilişkiler açısından kendimi evimde hissediyorum. Trabzon’da yemek olarak en çok balık, köfte ve pideyi seviyorum” diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Türkiye ve İran arasındaki turizm ilişkilerinin karşılıklı olarak devam ettiğini ve önümüzdeki senelerde bu ilişkilerin daha da artacağını söyledi.

“Allah’a şükür bu iki ülke arasında her konuda ve her alanda ilişkiler daha da gelişiyor” diyen Nohasi, “Bunlardan bir tanesi de turizmdir. Her iki ülke arasında turizm gelişirse başka alanlara da bunun etkisi olabilir. Bu konuda biz çaba gösterdik. Doğu Karadeniz Bölgesi ve İran’ın kuzey ve batı bölgesinde bu turizmi daha da geliştirelim. İki ülke arasında turizmle ilgilenenler bu konuları görüştüler. Anlaşmalara vardılar, inşallah gelecek sezonlarda bu turizm daha gelişecek. Biz Türkiye’den de insanların İran’a turist olarak gitmelerini istiyoruz. Turizm karşılıklı olsun” dedi.

- O haberi okumak için takılayın - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler