İnternet Kafe öğrenciye yasak

Trabzon'da 15 yaş altındaki öğrencilerin okul saatlerinde ve okul kıyafetli olarak internet kafe ve elektronik Oyun yerlerine girmeleri yasaklandı.Trabzon'da 15 yaş altındaki öğrencilerin okul saatlerinde ve okul kıyafetli olarak internet kafe ve elektron

İnternet Kafe öğrenciye yasak

Trabzon'da 15 yaş altındaki öğrencilerin okul saatlerinde ve okul kıyafetli olarak internet kafe ve elektronik Oyun yerlerine girmeleri yasaklandı.

Trabzon'da 15 yaş altındaki öğrencilerin okul saatlerinde ve okul kıyafetli olarak internet kafe ve elektronik Oyun yerlerine girmeleri yasaklandı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2011–2012 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla 'Okul Polisi Projesi'nin hayata geçirildiği belirtildi.

Bu kapsamda Vali Recep Kızılcık'ın oluru ile çocukların daha güvenli ve huzurlu ortamda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla 2 önemli karar alındığı bildirilen açıklamada, karara uymayan işletmeler hakkında yasal işlem yapılacağına vurgu yapıldı.

Elektronik Oyun yerleri ve internet kafelerde öğrencilerin olumsuz yönde etkilenmelerini engellemek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, Trabzon ili genelinde, okul saatlerinde, öğrenci kıyafetli, 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik Oyun yerlerine girmelerinin yasaklanmasına karar verildiği bildirildi. Yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesince 'emre aykırı davranış'tan 2011–2012 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler