''İnsanlar artık mizahı unutmaya başladı''

  Karadeniz Fıkraları Ajansı Sahibi Aksoy: ''Somurtmuş, susmuş insanların gülmesi gerekiyor. Bunun için de en azından yılda bir kez olmak şartıyla mizah günü gerçekleştirilmeli'' ''Mizahı yeterince yaşayamayan insan, sağlıklı düşünemez ve karar veremez''K

''İnsanlar artık mizahı unutmaya başladı''

 

 Karadeniz Fıkraları Ajansı Sahibi Aksoy: ''Somurtmuş, susmuş insanların gülmesi gerekiyor. Bunun için de en azından yılda bir kez olmak şartıyla mizah günü gerçekleştirilmeli'' ''Mizahı yeterince yaşayamayan insan, sağlıklı düşünemez ve karar veremez''

Karadeniz Fıkraları Ajansı Sahibi Aksoy, somurtmuş, susmuş insanların gülmesi gerektiğini belirterek, ''Bunun için de en azından yılda bir kez olmak şartıyla mizah günü gerçekleştirilmeli'' dedi.

Yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde insanların, çeşitli iç ve dış faktörler nedeniyle karamsarlık içinde olduğunu, bu olumsuz tablodan psikolojik olarak sıyrılmak için gülmenin şart olduğunu savundu.

 Mizahı toplumun unutmaması için çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda çeşitli etkinlikler düzenlemek istediklerini dile getiren Aksoy, bunun somut olarak gerçekleşmesi için ilk olarak belirlenecek bir günün ''mizah günü'' ilan edilmesini istediklerini dile getirdi.

 Mizahın bir panzehir olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

 ''Somurtmuş, susmuş insanların gülmesi gerekiyor. Bunun için de en azından yılda bir kez olmak şartıyla mizah günü gerçekleştirilmeli. Bu mizah gününde, herkes gönlünce gülmeli ve mizahı doyasıyla yaşamalı. Bunun için bir çalışma başlattık. İlk olarak Trabzon'da böyle bir oluşumun içine girmek istiyoruz. Daha sonra bu ülke çapına yayılabilir.

 Amaç, en azından insanların karamsarlıktan bir gün de olsa uzaklaşmalarını sağlamak. Karamsarlık sadece ülkemizde değil, dünya genelinde hakim. Savaşlar, doğa olayları gibi bir çok etken insanları karamsarlığa düşürüyor. Bu karamsarlıktan çıkmanın yolu da mizahtan geçiyor.''

Aksoy, gülmenin bir denge olduğunu vurgulayarak, ''Gülmeyi unuttuğunuz an       karamsarlığın içine düşersiniz.

Mizahı yeterince yaşayamayan insan sağlıklı düşünemez ve karar veremez. Acımızı, üzüntümüzü elbette çekeceğiz. Onlar da hayatın bir parçası. Ama acının bizi alıp götürmesine izin vermemeliyiz. 

Mizahsız bir toplum olmaz. İnsanlar artık mizahı unutmaya başladı. Bu da karamsarlığı ve umutsuzluğu beraberinde götürüyor. Artık bir yerden başlamalıyız. Gülmek için düşünmeyi bile unuttuk. Karikatürü, mizahı, fıkraları, öyküleri hep iç içe yaşamalıyız'' diye konuştu.

 Hikmet Aksoy, yaşanan acıların ve üzüntülerin bir nebze olsun azalması için mizaha biraz daha önem verilmesi gerektiğini, aksi takdirde insanların acılarıyla baş başa kalacağını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel