İnsan Hakları Günü Trabzon’da kutlandı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle İl İnsan Hakları Kurulu tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.İlk olarak Kanuni Anadolu Lisesi’nde KTÜ’den bir öğretim görevlisinin katılımıyla İnsan Hakları Kurulu üyelerine ve öğrencilere konferans verildi.

İnsan Hakları Günü Trabzon’da kutlandı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle İl İnsan Hakları Kurulu tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Kanuni Anadolu Lisesi’nde KTÜ’den bir öğretim görevlisinin katılımıyla İnsan Hakları Kurulu üyelerine ve öğrencilere konferans verildi. Aynı çerçevede Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen konferansta insan hakları kurulu üyeleri ve öğrenciler, barodan gelen avukatlar tarafından insan hakları konusunda bilgilendirildi.

Son olarak okullar arasında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Valilik B Toplantı Salonunda düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve İnsan Hakları Kurulu üyeleri katıldı.

İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI

Törene katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, insan hakları konusunda önemli mesafeler alındığını belirterek, “İnsan hakları konusunda önemli mesafeler alındı ama alınması gereken yine mesafeler var. İnsanları küçük yaşlardan itibaren hak arama konusunda bilinçlendirmek gerekiyor. İşte bu kapsamda insan hakları günü dolayısıyla her yıl 10 Aralık’ta bunu kamuoyuna mal ederek farklı kesimlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

İnsan Hakları Kurulunun Trabzon’da önemli ve güzel bir faaliyetlere imza attığını vurgulayan Vali Öz, “Kurulumuz, okullarımızda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyerek güzel çalışmalar ortaya koydular. Bu yarışmalar sonucunda ödül alan ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini, velilerini tebrik ediyor, kutluyorum” diye konuştu.

İNSAN HAKLARININ EN ÜS DÜZEYDE KORUNDUĞU, HAK İHLALLERİNİN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE’DE HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ

İnsan hakkı ihlalinin olmadığı bir dünyayı arzu ettiklerini ifade eden Vali Öz, “Tabi insan hakları ihlali olmasın istiyoruz. İnsanlar kendilerine ait bütün vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz dediğimiz haklarıyla beraber yaşasın. Ancak bunu gerçekleştirmek için hepimize görev düşüyor. Hakkın hem devlet mekanizması içersinde hem de hakkını arayanlar açısından kutsallığı var. Bu mekanizmayı her birlikte işleteceğimize inanıyorum. İnsan haklarının en üs düzeyde korunduğu ve yaşandığı, hak ihlallerinin olmadığı bir Türkiye’de hep beraber yaşarız. Daha güzel yarınları daha güzel günlerde kutlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Vali Öz, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verdi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler