İneğini satarak HES'lere dava açmıştı

Rize’nin Anbarlık Köyü sakinlerinden Kazım Delal’in, köylerinde yapılan HES Projesi ile ilgili dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı’nın verdiği “ÇED olumlu” raporunun iptali için ineğini satarak elde ettiği gelir ile açtığı davayı kazandı. Rize’nin Anbarlık K

İneğini satarak HES'lere dava açmıştı

Rize’nin Anbarlık Köyü sakinlerinden Kazım Delal’in, köylerinde yapılan HES Projesi ile ilgili dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı’nın verdiği “ÇED olumlu” raporunun iptali için ineğini satarak elde ettiği gelir ile açtığı davayı kazandı. 


Rize’nin Anbarlık Köyü’nde yaşayan Kazım Delal (67) isimli köy sakini köylerinde yapılması planlanan HES Projesi için dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “ÇED Olumlu” raporunun hukuksuz olduğu gerekçesi ile iki yıl önce Rize İdare Mahkemesine başvurarak “Yürütmeyi durdurma” davası açmıştı. Delal dava sürecinde bilirkişi incelemesi için gerekli olan 4 bin 500 TL’yi temin edebilmek için ahırında bulunan ineklerini satmıştı.

Rize İdare Mahkemesi’de iki yıl süren davanın son duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü. Mahkeme duruşmanın ardından Bakanlığın verdiği ‘ÇED Olumlu Raporu’nun hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle ‘iptal’ edilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler