İmperial'in Yemeği Buluşturdu

Trabzon'da yaklaşık 1,5 ay önce hizmete giren İmperial Hastanesi'nin açılmasına destek verenler için hastane yönetimi tarafından bir yemek düzenlendi.Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Trabzon Ticar

İmperial'in Yemeği Buluşturdu


Trabzon'da yaklaşık 1,5 ay önce hizmete giren İmperial Hastanesi'nin açılmasına destek verenler için hastane yönetimi tarafından bir yemek düzenlendi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Başkanı Şadan Eren, Tabibler Odası Başkanı Aydın Aydın ve çok sayıda davetlinin katıldığı katıldığı yemekte konuşan İmperial Hastanesi Başhekimi Dr. İrfan Coşkun, "Yaklaşık 2,5 yıl önce yapım ve kurulum çalışmalarına başladığımız Karadeniz'in en büyük ve kapsamlı özel sağlık kuruluşu olan İmperial Hastanesi'ni 20 Temmuz 2007 tarihinde açmış bulunmaktayız. Açılışımızdan bu yana geçen 1,5 aylık süre zarfında ayaktan ve yatarak hasta kabulü ve kurumsallaşma açısından geldiğimiz nokta, beklentilerimizin çok çok üzerindedir. Bu da Trabzon'un özel sağlık işletmelerine susamışlığının bir göstergesidir.

Gerçekten de sağlık sektöründe son yıllarda yapılan reform niteliğindeki değişim ve yapılanmalarla özel sağlık işletmeciliğinin önü açılmış hatta teşvik edilmiştir. Bunun neticesinde bütün ülke genelinde sayıları 2 bini aşan sağlık işletmeleri açılmıştır ve bunun yaklaşık 600'ü özel hastaneler statüsündedir. Ülke genelinde bunlar olurken bölgemiz ise özel sağlık yatırımları açısından ülke ortalamasının çok çok gerisinde kalmıştır” dedi.

Bunun bir çok sebebi olduğunu kaydeden Dr. Coşkun “Ancak biz bu sebeblerin vermiş olduğu olumsuzluklara rağmen şehrimizin çok merkezi bir yerinde tam teşekküllü bir özele hastaneyi Trabzonumuza kazandırmış bulunmaktayız. Bunu yaparken çevremizden çokça caydırıcı telkinlerle de karşılaştık. Olumsuz söylemeler bizi yıldırmadı.

Hastanemizin açılışına kadar olan süreçte gerek Trabzon gerekse Ankara bürokrasisinden anormal derecede destek gördük. Sürekli bizi teşvik edici ve işlemlerimizin süratlendiricisi oldular. Onlara minnettarlığımızı sunarım" diye konuştu.


Trabzon Valisi Nuri Okutan ise yaptığı konuşmada, özel hastanelerin hizmete girmesiyle kamu hastanelerinin yükünün biraz olsun azaldığını belirterek “Bölgemiz sağlık merkezi olma yolunda önemli bir adım atmıştır. İmperial Hastanesi'nin hizmete girmesiyle birlikte sağlık alanında bir canlılık yaşanmaktadır. Bu durum sağlık turizmini de tetikleyecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başhekim Dr. İrfan Coşkun, Vali Nuri Okutan'a teşekkür plaketini takdim ederken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Can Kaya Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na, TTSO Başkanı Şadan Eren Emniyet Müdürü Arif Akkale'ye, Tabibler Odası Başkanı Dr. Aydın Aydın Sağlık Müdürü Şafak Sünbül'e, Trabzonspor Başkan Yaradımcısı İbrahim Baturoğlu ise Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tuncay Özarman'a birer teşekkür plaketi verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel