İlköğretim okulunun İHL'ye çevrilmesine tepki

Trabzon’da 13 bin kişinin yaşadığı mahalledeki tek ilköğretim okulu olan Soğuksu İlköğretim Okulu'nun, İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine büyük tepki geldi.Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk ve merhum milletvekili Mustafa Cumur’un da girişimleriyle yaptırıla

İlköğretim okulunun İHL'ye çevrilmesine tepki

Trabzon’da 13 bin kişinin yaşadığı mahalledeki tek ilköğretim okulu olan Soğuksu İlköğretim Okulu'nun, İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine büyük tepki geldi.

Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk ve merhum milletvekili Mustafa Cumur’un da girişimleriyle yaptırılan İlköğretim Okulunun İmam Hatip lisesine dönüştürülmesine mahalle halkından tepki geldi: ‘Biz mahallenin ihtiyacı olanını istiyoruz’ denildi.

Soğuksu Muhtarı Bekir Aktürk şunları söyledi: “Hem tekli eğitime geçilsin deniyor hem de yığılmalar sürüyor. Bölgede açılacak ilköğretim okulu eğitimi rahatlatacaktır. Milli Eğitim yetkileri ve müdürü, bizi ve mahalle haklını duymalı.’

Mahalle Muhtarı işadamı Bekir Aktürk, İmam Hatip Lisesine  karşı olmadıklarını, bölgede boş arazilerde pekala lise yapılabileceğini söyleyerek, “Bölgede ilköğretim okuluna ihtiyaç var. Hasan Ali Yücel ilköğretim okulunun kapasitesi 400 ama 1600 öğrencisi var, YOL-İŞ İlköğretim okulunun kapasitesi 750 ancak 1500 öğrenci eğitim görüyor. Soğuksu mahallesinde 2500 konut yapıldı, ve buraya insanlar taşınılacak. O nedenle bölgede acil bir ilköğretim okuluna daha ihtiyaç var.Ama bunlar İlköğretim okulunu İHL'ye çeviriyorlar. 

Ben İlköğretim okulunun İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceğini öğrendiğimde valiliğe bir dilekçe verdim. Acilen ilköğretim okuluna ihtiyaç olduğunu ve mevcut okulun statüsünün değiştirilmemesini istedim. Cevap alamadım.

Öğrendiğimize göre milli eğitim müdürlüğü yazıları yazmış ve valiliğe imam hatip lisesi olarak sunacakmış. Bu konuyu siyasetçilere de ilettim. Hem tekli eğitime geçilsin deniyor hem de yığılmalar sürüyor. Bölgede açılacak ilköğretim okulu eğitimi rahatlatacaktır. Milli Eğitim yetkileri ve müdür bizi ve mahalle haklını duymalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel