"İkizdere projeleri engeller"

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ile gazeteciler katıldı. Bayramoğlu, 2007 yılında bu yana Rize’de yapılan spor yatırımlarını tek tek anlatarak 2011 yılı so

"İkizdere projeleri engeller"

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ile gazeteciler katıldı. Bayramoğlu, 2007 yılında bu yana Rize’de yapılan spor yatırımlarını tek tek anlatarak 2011 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni bir projenin de tanıtımını yaptı. Bayramoğlu, son üç yıl içerisinde Rize’de 15 bin kapasiteli uluslararası standartlarda Yeni Rize Stadyumu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yeni hizmet binası, 11 sentetik futbol sahası, İyidere Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, dört kapalı spor salonunun tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti. Bayramoğlu, çok sayıda futbol sahası ve kapalı salon inşaatlarının da sürdüğünü söyledi.
Bayramoğlu, Rize’nin Çaykent Beldesi sınırları içerisinde yapılması planlanan 300 yatak kapasiteli Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını, ödeneğinin çıktığını önümüzdeki günlerde projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlayacağını belirterek, “2011 yılı içerisinde tamamlanması planlanan bu proje ortalama 10 milyon TL’ye mal olacak. 300 yatak kapasiteli olan bu projede genç futbolcu ve güreşçilerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bayramoğlu, Rize Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmaları birlikte sürdürülen İslampaşa antrenman, atletizm, tenis kortları, basketbol sahası ile kapalı yüzme havuzu projesini tanıttı. Bu dev projenin 10 milyon TL’ye mal olacağını, ödeneği ve ihalesi için son noktaya gelindiğini 2011 yılı içerisinde projenin tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Bayramoğlu, “ Projede yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda sentetik yürüyüş parkuru, basketbol sahaları, tenis kortları ve kapalı bir yüzme havuzu bulunuyor. Rize’nin İslamşapa Mahallesi sahilinde hazırlanan proje tamamlandığında hakla açık olarak hizmet verecek” dedi.

SİT KARARI PROJELERİ ENGELLER
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası’nda yapılması planlanan Ovit Dağı Kayak Merkezi ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü de belirterek, “Bu proje bizim için çok önemli. Ovit Tüneli’nin yapımı için de önemli adımlar atıldı. Tünelle ilgili fiziki raporlar hazırlanarak açıklandı. Burada 14.7 kilometre uzunluğunda bir tünel yapılması planlanıyor. Bu dünyanın en uzun 3. tüneli olacak. Avrupa’nın ise en uzun tüneli olacak. Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı konuma kurulunun İkizdere Vadisi için aldığı SİT kararı bu önemli projelerini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu kararın kurul tarafından geri alınacağını düşünüyorum. Hukuksal eksiklikler var. Bu karar kısa süre içerisinde yeniden değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel