İkinci Toplantı Sivas'da

 Sivas΄a ve Cumhuriyet Üniversitesi'ne yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda işadamlarından beklentiler masaya yatırıldı. Toplantı, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği toplantı salonunda gerçekleşti.Toplantıya Milletvekili Nursu

İkinci Toplantı Sivas'da

 

Sivas΄a ve Cumhuriyet Üniversitesi'ne yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda işadamlarından beklentiler masaya yatırıldı. Toplantı, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Milletvekili Nursuna Memecan, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Gülle, fakülte dekanları, rektör danışmanları ve öğretim üyeleri katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan ve İstanbul'da bulunan Sivaslı Sanayici ve İşadamları Başkanı İsmail Gülle'nin daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Milletvekili Memecan, Rektör Kocacık, Başkan Gülle birer konuşma yaparak Sivas ve üniversitenin mevcut durumu, yapılması planlanan projeler, sanayi ve üniversite arasındaki bilimsel çalışmalar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Danışmanı Prof. Dr Ertan Buyruk'un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum'un üniversite ile ilgili sunumunun ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci Sivas'taki madenlerin nasıl ve ne şekilde değerlendirilmesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ise Yıldız Dağı ve doğa sporları kompleksi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı ise yüksek teknoloji ürünleri sektörü, Prof. Dr. Işık Yılmaz Santez projesi, Doç. Dr. Nursel Develi ışıklı gıda sektörü ve Doç. Dr. Bektaş Tepe ise sakız ağacı ve safran üretimi konularında projelerini işadamlarıyla paylaştı.

Konuşmalarının ardından Ekonomi Bakanlığı Teşvik Genel Müdürlüğünden uzmanlar ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu'nun Sivas üzerine yaptığı sunumların ardından toplantı sona erdi.

Toplantıda ayrıca İl Genel Meclisi Başkanvekili Semiha Ekinci'de köylere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İKİNCİ TOPLANTI SİVAS'TA

Özellikle yatırımların son aşamasının ele alınacağı toplantının ikinci ayağının Sivas'ta üniversitede kasım ayı içerisinde gerçekleştirileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler