İkinci çay alımı başladı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay kampanyası ikinci sürgün alımlarının bugün itibarıyla başladığını söyledi. Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında, birinci sürgün döneminde toplam 231 bin 329 ton ya

İkinci çay alımı başladı
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay kampanyası ikinci sürgün alımlarının bugün itibarıyla başladığını söyledi.
 
Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında, birinci sürgün döneminde toplam 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını belirterek, "Bugüne kadar üreticilere 145.5 milyon lira ödeme yapıldı. 73.7 milyon lira daha ödeme yapılacak" dedi.
 
İkinci sürgün dönemi için belli bölgelerde yaş çay hasat olgunluğunun oluştuğunu ifade eden Sütlüoğlu, "Yaş çay kampanyası ikinci sürgün alımlarına bugün itibariyle başladık. Üreticimizin birinci sürgünde olduğu gibi tarlasına erken girerek, taze çay toplamasını istiyoruz. İkinci sürgünde dönüm başına kotamız 375 kilogram olarak gerçekleşecek" diye konuştu.
 
Sütlüoğlu, piyasaya yeni sürülen soğuk çayın ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Tüketiciler soğuk çayı çok sevdi. Hedefimiz soğuk çay projesinde Türkiye'de lider, dünyada ise önemli bir yer edinmek. Göstergeler hedefe ulaşabileceğimizi gösteriyor" şeklinde konuştu.
 
- "Güneydoğu'da inşallah artık Türk çayı damak tadı olacak"
 
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in, ÇAYKUR'un Hakan Şükür'e sponsor olduğu yönünde yanlış beyanlarda bulunduğunu söyleyen Sütlüoğlu, şöyle devam etti:
 
"Kurumumuz 2009-2010 sezonunda TRT'de yayınlanan spor programına sponsor olmuştur. TRT'ye ait bir programa katılan yorumcularla ilgili hiçbir bilgimiz olmadığı gibi tasarrufumuz da olamaz. TRT ile iki yıllık anlaşmamız karşılığı olarak 1 milyon 760 bin liralık reklam ödemesi yapılmıştır. Reklam anlaşmasının geri dönüşümü de kurumumuza son derece faydalı olmuştur. İlgili sendika, yalan ve yanlış beyanlarla kurumun zarar ettirildiğini söylerken, toplu iş sözleşmesi kapsamında bizden her yıl için karşılığı olmayan 45 milyon lira, toplamda da 135 milyon lira talepte bulunmuştur. Kurumun geleceğini düşündüğünü ifade eden kişilerin bu yaklaşımı, samimiyetten uzak kalmaktadır."
 
Sütlüoğlu, kaçak çay konusunda da aralıksız çalışmalara devam ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"İnsanlara, kaçak çayın insanları nasıl zehirlediğini, 'çay içiyorum' derken hayatlarını nasıl riske attığını anlatıyoruz. Kaçak çayın yoğun olarak tüketildiği Güneydoğu'da her eve giderek, kaçak çay konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Güneydoğu'da inşallah artık Türk çayı damak tadı olacak. Yaptığımız çalışmalardan olumlu sonuç aldık. Güneydoğu'da da satışlarımızda ciddi artış var. Bölgenin damak tadını düşünerek hareket ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel