İhtiyaç sahibi aileye sahip çıkıldı

 Rize'nin Gündoğdu beldesine bağlı Pınarbaşı köyünde Ahmet Kopuz'a ait evde yaşayan 6 kişilik Kopuz ailesi çeşitli sağlık sorunları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evlerine verilen oturulmazlık raporu yüzünden zor günler yaşarken, ailenin imda

İhtiyaç sahibi aileye sahip çıkıldı

 Rize'nin Gündoğdu beldesine bağlı Pınarbaşı köyünde Ahmet Kopuz'a ait evde yaşayan 6 kişilik Kopuz ailesi çeşitli sağlık sorunları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evlerine verilen oturulmazlık raporu yüzünden zor günler yaşarken, ailenin imdadına valilik yetişti.
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Kopuz ailesinin sorunlarını Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında çözeceklerini belirterek “Aileyi yeni evlerini yapılıncaya kadar Pazarköy'de bulunan lojmanımızda misafir edeceğiz. Pazarköy'deki lojmanımızın tadilat masrafları bir hayırseverimiz tarafından karşılanacaktır“ dedi.
Kopuz ailesinin bazı bireylerinin sağlık sorunlarını olduğunu belirten Tepe, "Tedavilerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli çalışmaları başlattık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan rapora göre ailemizin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Annesi, babası ve eşinden ayrı yaşayan ağabeyinin 6 yaşındaki çocuğuna tek başına bakan Ayten Kopuz ise, yaptığı açıklamada, sadece ev için Rize Valiliği'ne başvurduklarını belirterek "Biz zaten babamın maaşı ile geçinebiliyoruz. Evimize oturulamaz raporu verildiğinden dolayı Rize Valiliği'ne başvurarak yardım istedik. Babam akıl hastası, erkek kardeşim özürlü ve 6 yaşındaki yiğenime annesi bırakıp gittiği için tek başıma bakıyorum. Kar yağınca evimiz çöker de altında kalır diye korkuyoruz. Evimizin oturulmazlık raporu var ve biz devletimizinden sadece ev istiyoruz başka birşey istemiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler