İhracat rakamları Rize'de açıklandı

  Rize Ticaret Borsası salonunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı basın toplantısında ihracat rakamlarını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılının haziran ayı ihracat rakamlarının geçtiğimi

İhracat rakamları Rize'de açıklandı

 

 

Rize Ticaret Borsası salonunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı basın toplantısında ihracat rakamlarını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılının haziran ayı ihracat rakamlarının geçtiğimiz yılın haziran ayına oranla yüzde 3.5 artarak 11 milyar 840 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Büyükekşi, ilk 6 aydaki ihracat artışının yüzde 11.28 oranında artarak 72 milyar 868 milyon dolara ulaştığını kaydederek “Son 12 aydaki ihracat artışı ise yüzde 14 oranında gerçekleşerek 142 milyar 303 milyon dolara ulaştı. Haziran ayında 1 milyar 611 milyon dolarlık ihracat rakamı ile otomotiv sektörü ilk sırayı alırken, 2. sırayı 1 milyar 495 milyon dolar çelik sanayi ve 3. sırayı ise 1 milyar 409 milyon dolar ile hazır giyim sektörü aldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel