İHD Trabzon Şubesi açıklama yaptı

 10 Aralık Düya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Trabzon Gazateciler Cemiyeti'nde İHD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına Aydın Çilingir bir açıklama yaptı.Çilingir, dünyanın pek çok yerinde insaların hak ihlallerine maruz kaldığını belirterek "Çok üzücü

İHD Trabzon Şubesi açıklama yaptı

 

10 Aralık Düya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Trabzon Gazateciler Cemiyeti'nde İHD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına Aydın Çilingir bir açıklama yaptı.

Çilingir, dünyanın pek çok yerinde insaların hak ihlallerine maruz kaldığını belirterek "Çok üzücü bir durumdur ki evrensel bildirgede yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzen henüz kurulamamıştır.

İnsanların ırkından, renginden, cinsinden, dilinden, din ve mezhebinden, etnik kimliğinden, siyasi-vicdani ve felsefi kanaatinden bağımsız olarak, insan olmaktan gelen hakları ve dokunulmazlıkları olduğu temel fikri dünya çapında yeterli oranda benimsenmemektedir. Uluslararası sermayenin küreselleşme politikalarının yol açtığı ağır ekonomik kriz tüm dünyayı etkisi altına almıştır.

Bunun sonucunda Dünya Hakları; derinleşen işsizlik, açlık yoksullukla birlikte artan yabancı düşmanlığı ırkçılık ve nefret söyleminin önü çıktığı hak ihlallerine maruz kalmıştır. Dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan deprem, sel, kuraklık gibi doğal afetlerin ardından kendi kaderleri ile başbaşa bırakılan yüz binlerce insan , başta barınma, mülkiyet, iş ve eğitim hakkı, sağlık hakkı olmak üzere pek çok hak ihlaline maruz kalmıştır.

Ülkemiz açısından bakıldığında 2012 yılı kamu oyunun yakından takip ettiği çeşitli davalarda adil yargılama hakkı ihlalleri, keyfi uzun üren tutuklamalar, düşünce ve ifade özgürlüğü tutuklu gazeteci ve insan hakları savunucuları, cezaevinde ölümler, kadına yönelik şiddet çevre ve ekoloji sorunları ekonomik ve sosyal haklarda kayıplar, toplanma ve gösteri haklarına yönelik müdahaleler gibi başlıklar öne çıkmaktadır. Dünya ve Türkiye'de İnsan Hakları söz konusu olduğunda söylenecek çok şey vardır. Ancak bütün bu ihlalleri sınırlı bir basın bildirisinde ele almak çok zor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler