'İğne deliği projektörü' ile güneş tutulmasını izlediler

Türkiye'nin pek çok yerinden de gözlenebilen parçalı güneş tutulmasını, Ordu'da özel öğrenciler, hazırladıkları 'iğne deliği projektörü' ile izledi.

'İğne deliği projektörü' ile güneş tutulmasını izlediler

Uzun süredir beklenen parçalı güneş tutulması gerçekleşti. Türkiye'nin birçok yerinden görülebilen yılın ikinci tutulması, parçalı şekilde izlendi. Ordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel öğrenci sınıfında eğitim görenler, tutulmayı izleyebilmek için günler öncesinden başladıkları çalışmayı tamamladı. Öğrenciler, kutu ve alüminyum folyo kullanarak kendilerine 'iğne deliği projektörü' hazırladı. Kutularla birlikte Tayfun Gürsoy Parkı'na gelen öğrenciler, alüminyum folyoya açılan delikten sızan güneş ışığının, kutunun içerisine yansımasıyla parçalı güneş tutulmasını izledi. Çevredekiler de öğrencilerin hazırladığı projektör ile tutulmayı gözlemleme fırsatı buldu.

igne-deligi-projektoru-ile-gunes-tutulmasini-izlediler_7212_dhaphoto1 (1)

igne-deligi-projektoru-ile-gunes-tutulmasini-izlediler_7212_dhaphoto2

igne-deligi-projektoru-ile-gunes-tutulmasini-izlediler_7212_dhaphoto4

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel