HSYK atamaları gerçekleştirildi

 3. Yargı Paketi'yle birlikte özel yetkili mahkemeler kaldırılmış yerine Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kurulmuştu. HSYK bu konuyla ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı, atamalar yapıldı. Özel Yetkili Mahkeme sayısı 8'di ancak Bölge Ağır Ceza Mahkeme sayısın

HSYK atamaları gerçekleştirildi

 

3. Yargı Paketi'yle birlikte özel yetkili mahkemeler kaldırılmış yerine Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kurulmuştu. HSYK bu konuyla ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı, atamalar yapıldı.

 

Özel Yetkili Mahkeme sayısı 8'di ancak Bölge Ağır Ceza Mahkeme sayısının 13 olduğu bildirildi.

 

Buna göre, 2'si İstanbul, 2'si de Diyarbakır'da olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Malatya, Samsun, Erzurum ve Van'da kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri'ne atamalar yapıldı.

 

Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT soruşturmasını yürüten Saadettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar ile Balyoz soruşturmasını yürüten Hüseyin Ayar'a yeni düzenleme kapsamında yetki verilmediği belirtiliyor. 9 eski özel yetkili savcıya görev verildi.

 

145 hakim ve savcı Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri'nde görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel