Hostesin epilasyon davası

Özel bir havayolu şirketinde çalışan ve Konak ilçesinde oturan hostes 27 yaşındaki H.M., evine yakın olan bir güzellik merkezine gidip, vücudundaki tüylerden kurtulmak istediğini söyledi.Genç kız, işyeri yetkilileri ile yaptığı görüşme sonucu, uygulanacak

Hostesin epilasyon davası

Özel bir havayolu şirketinde çalışan ve Konak ilçesinde oturan hostes 27 yaşındaki H.M., evine yakın olan bir güzellik merkezine gidip, vücudundaki tüylerden kurtulmak istediğini söyledi.

Genç kız, işyeri yetkilileri ile yaptığı görüşme sonucu, uygulanacak 10 seans karşılığı bin liraya promosyonlu paket uygulaması için anlaştı. İşyerinde çalışan ve herkesin doktor diye hitap ettiği G.D. tarafından vücut yapısı incelenen H.M.’ye yapılacak işlemler hakkında bilgi verildi. İddiaya göre yapılacak lazerli epilasyonda vücudunda herhangi bir yanma ve iz oluşmayacağı belirtildi.

Cep telefonuna gelen mesajla ilk seans için polikliniğe giden H.M. odaya alındı. Burada ilk seansla tüyler alınıp, işlem yapılan bölgelere krem sürüldü. H.M.’ye ayrıca üç gün boyunca sürmesi için eczaneden alması gereken kremin adı da yazıldı.

Eczaneden kremi alıp evine giden H.M., belirtilen yerlere sürdüğünde acısı daha da arttı. H.M., daha önce aynı işlemi yaptıran arkadaşlarını cep telefonuyla arayıp, durumunu anlattı. Arkadaşlarının böyle bir durumla karşılaşmadığını öğrenen H.M., epilasyon yapılan bölgelerde aşırı kızarıklık ve kahverengi lekeler oluştuğunu görünce, poliklinliğe gitti.

Poliklinlikteki görevliler, bu tür durumların daha önce de olduğunu, 30 dakika ozon saunasına alacaklarını söyleyip, yaptıkları krem karışımını vücuduna sürdü. H.M., girdiği ozon saunasından, çektiği acılar nedeniyle, belirtilen süreden önce çıktı. G.D., genç kıza eczaneden alması için kremler verdi, bu kremleri sürüp 15 gün içerisinde izlerin geçmemesi durumunda, başka bir krem ile yanan yerdeki ölü derileri soyacaklarını söyledi. Acısı bir türlü dinmeyen H.M., devlet hastanesine gitti. Burada kendisini muayene eden doktorlar, derisinin yandığını ve yanık tedavisi görmesi gerektiğini belirtti.

Acıları bir türlü dinmeyen H.M., kendisini bu duruma düşürenler hakkında, avukatı Ozan Dora aracılığıyla Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Avukat Ozan Dora dilekçede müvekkilinin başından geçenleri anlatıp, "Mesleği gereği etek giymesi gerekirken, bu olaydan dolayı uzun süre etek giyemedi. Bu olay hayatını altüst etti. Büyük acılar çekti. Epilasyon yapılan bölgelerdeki yanıklar uzun süre geçmedi. Sapasağlam vücudu yarım hale geldi. Banyo yapmakta güçlük çekti. İşini de yapamaz hale geldi. Müvekkilimi bu hale getirenlerden şikayetçiyiz" dedi. Cumhuriyet Savcılığı dilekçeyi kabul etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler