Horon oynayarak protesto ettiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tiyatro oyunu sergilemelerine izin verilmediğini öne süren bir grup üniversite öğrencisi, gitar ve bağlama eşliğinde halay çekip horon oynayarak durumu protesto etti.Karadeniz Tekn

Horon oynayarak protesto ettiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tiyatro oyunu sergilemelerine izin verilmediğini öne süren bir grup üniversite öğrencisi, gitar ve bağlama eşliğinde halay çekip horon oynayarak durumu protesto etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (Ktü) Atatürk Kültür Merkezi'nde (Akm) tiyatro oyunu sergilemelerine izin verilmediğini öne süren bir grup üniversite öğrencisi, gitar ve bağlama eşliğinde halay çekip horon oynayarak durumu protesto etti.

Ktü'de eğitim gören ve kendilerini "Ktü Üniversiteli Kadın Kolektifi" olarak adlandıran bir grup öğrenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Akm'de sergilenmek üzere bir süre önce "Anam Bacım Avradım" isimli bir tiyatro oyunu hazırladı.

Kadınların sorunlarının konu edildiği oyunu Akm'de sergilemelerine izin verilmediğini savunan öğrenciler, bunun üzerine 7 gün önce rektörlük önünde oturma eylemi başlattı.

Öğrenciler bugün de aynı eylem çerçevesinde gitar ve bağlama eşliğinde türküler söyleyip tiyatro oyununu sergilemelerine izin vermediğini öne sürdükleri Ktü Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'a tepki gösterdi. Zaman zaman horon oynayan, halay çeken öğrenciler, koro halinde şarkı ve türküler söyleyerek olayı protesto ettiler. Bu sırada polis ve üniversitenin özel güvenlik ekibi çevrede önlem aldı.

Öğrencilerin protestosu sırasında Rektör Prof. Dr. Baykal'ı makamında ziyaret eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık da çıkışta öğrencilere "merhaba arkadaşlar" deyip Ktü'den ayrıldı. Kızılcık'ı kapıya kadar uğurlayan Prof. Dr. Baykal ise makamına geri döndü.

Göstericilerden Ktü Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fidel Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nde Akm'de sergilemek üzere, hiçbir sponsordan destek almadan 15 kişilik amatör bir kadro ile "Anam Bacım Avradım" isimli tiyatro oyunu hazırladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Baykal'ın oyunu sergilemelerine izin vermediğini ve kendileri ile görüşmediğini öne süren Çakmak, "Oyunu Akm'de sergilemek istiyoruz. Zaten daha önce de çeşitli tiyatrolar, gösteriler sergilemiştik. Ancak Rektör Prof. Dr. Baykal ile görüşemedik. Üniversitenin salonundan bahsediyorsak, üniversitenin her alanı üniversiteliye açık olmalıdır, o anlamda 7 gündür oturma eylemi yapıyoruz" dedi.

Çakmak, daha önce İzmir Devlet Tiyatrosu'nda oynanan 2 perdelik tiyatro oyununu Akm'de sergilemelerine izin verilmesini talep ederek, "Bu salon üniversiteliye aitse hiç kimse bunu üniversiteliye kiralamayı, üniversiteliden para almayı tartışamaz. Biz salonların bizim hakkımız olduğunu düşünüyoruz ve alana kadar eylemimize devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel