Hopa'da 7 kişi beraat etti

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hopa olayları davasının 2. duruşması yapıldı. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakim karşısına çıkarılan 7 kişinin 'kesin ve inandırıcı delil olmadığından' ayrı ayrı beraatlerine karar verildi. Ayrıca

Hopa'da 7 kişi beraat etti

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hopa olayları davasının 2. duruşması yapıldı. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakim karşısına çıkarılan 7 kişinin 'kesin ve inandırıcı delil olmadığından' ayrı ayrı beraatlerine karar verildi. Ayrıca Erzurum'da yürütülen Hopa davasının sonlandırılmasına karar verildi.

Duruşma, iddia makamının mütalaasının okunmasıyla başladı. Savcılık mütalaası sanıkların beraati yönünde oldu. Sanık müdafilerinin savunmalarının dinlenmesinin ardından karar için ara verildi. Verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 genel seçimleri öncesi Artvin'in Hopa ilçesinde yaptığı miting öncesi ve sonrasında olay çıkaran ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi hakim karşısına çıktı. Ali Aksu, Erhan Köse, Görgü Demirpençe, İbrahim Aksu, İdris Akbıyık, Önder Öner ve Şafak Ustabaş 'yasadışı örgüt propagandası' yapmaktan her biri 4 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. THKP C ve Dev-Sol terör örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklar, 'üzerlerine atılı suç işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli şüpheden uzak kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden CMK 223/2-e maddesi gereğince ayrı arı beraatlerine' karar verildi.

HOPA OLAYLARI

 Artvin'in Hopa ilçesinde AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda Hopalı emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı'nca hazırlanan 20 Haziran 2011 tarihli otopsi raporunda 'kişinin ölümünün kendisinde mevcut kalpte enfarktüs ve intraalveoler yoğun taze kanamaya bağlı kalp ve akciğer hastalığı ile meydana gelmiş olduğu' şeklinde ifade edilmişti. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Servet Erkan da kafasına taş isabet etmesi sonucu otobüsten düşerek ağır yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler