Hopa sele teslim oldu

 ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur, dereleri taşırdı, 150 ev ve işyerini su bastı. Heyelan nedeniyle birçok köyü yolu da kapandı. İlçede etkili olan yağış sonrası taşan dereler Sundura, Cumhuriyet ve Balmumcu mahallelerinde su baskınlar

Hopa sele teslim oldu

 

ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur, dereleri taşırdı, 150 ev ve işyerini su bastı. Heyelan nedeniyle birçok köyü yolu da kapandı.
 
İlçede etkili olan yağış sonrası taşan dereler Sundura, Cumhuriyet ve Balmumcu mahallelerinde su baskınlarına yol açtı, bazı ev ve işyerleri ile bir caminin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı. İlçede Çamlıköy, Sugören, Pınarlı, Yoldere ve Hendek köylerinde ise toprak kaymaları yaşandı, köy yolları ulaşıma kapandı. Hopa Belediyesi ve Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı ekipler heyelan sonucu kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. İlçe genelinde 150 evin zemin ve bodrum katlarının sular altında kaldığı 20 dolayında köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.
 
Hopa Kaymakamı Abdullah Aktaş, ilçede aşırı yağışlar sonrası oluşan sel sonrası maddi hasarların meydana geldiğini belirterek, "Çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları sular altına kaldı. Bazı araçlar selde sürüklenerek kullanılmayacak hale geldi. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda hasar tespit çalışmalarını sonuçlandıracağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler