Hopa olayları davasına devam edildi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildi.Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan yedinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan 15 sanık ile sa

Hopa olayları davasına devam edildi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildi.

Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan yedinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan 15 sanık ile sanık avukatları Nagihan Bulduk, Çetin Tekdoğan, Esma Topaloğlu katıldı. Bazı sanık yakınları da duruşmayı izledi.

Mahkemece savunması alınan sanıklardan Murat Cihan, 31 Mayıs 2011'de, HES inşaatları ve ÇAYKUR'un çay alımında kota uygulamasını protesto için yapılacak eyleme katılmak amacıyla Hopa meydanına geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Meydanda horon oynarken bir anda gaz bombası atıldı. Daha sonra  Metin Lokumcu'nun öldüğünü öğrendik. Olaylar büyüyerek bu noktaya geldi. Olay sonrasında polis şiddetiyle gözaltına alındım. Yaklaşık 30 dakika dayak yedim. Hiç adını duymadığım bir terör örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışıldım. Beş gün gözaltında kalarak bozuk psikoloji ile ifade verdim. Çıkan olaylarda polisle hiç kaşrı karşıya kalmadım. Servet Erkan'ın yaralanmasını ise görmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Cihan, kendisine gösterilen bazı fotoğraflarda kendisinin olduğunu kabul ederken, bazılarını fotoğraflar net olmadığı için kabul etmedi.

Sanık avukatlarından Nagihan Bulduk, alınan ifadeler sonucunda, Hopa halkının HES'ler ve ÇAYKUR'un kota uygulamasına karşı sesini Başbakana duyurmak için demokratik eylem hakkını kullandığını, şenlik havasında başlayan ortamın kaos ortamına dönüştürüldüğünü vurgulayarak, "Yargılanması gerekenler müvekkillerim değil, kolluk güçleridir. Maalesef o gün kullanılan kimyasal silahlar neticesinde Metin Lokumcu vefat etmiştir. Bu da raporlarla sabittir. Bugün müşteki sıfatıyla çağrılan dönemin AK Parti ilçe Başkanı Haydar Kalender, şikayetini siyasi saikle yapmıştır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Cemal Yıldırım ise gelen belgelere diyeceği olmadığını kaydederek, müşteki konumundaki bir firmanın yetkilisinin davaya katılma talebinin kabul edilmesini, sanık Anıl Karahan'ın, adres bildirilmesi halinde mahal mahkemeye talimat yazılmasını, Radikal Gazetesi'ne yazılan müzakere cevabının beklenmesini, müşteki Sayımgül Kibar ile Özcan Bulut'a davet gönderilmesini istedi. 

Mahkeme, savunmaların ardından söz konusu firmanın davaya müdahil olmasına, sanık Anıl Karahan'ın adres tespitinin ardından talimatla ifadesinin alınmasına, müşteki Sayımgül Kibar ve Özcan Bulut'a talimat yazılmasına, Radikal Gazetesi'ne yazılan müzakere cevabının beklenmesine, usulüne uygun tebligata rağmen duruşmaya katılmayan dönemin AK Parti İlçe Başkanı Haydar Kalender'in zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 30 Haziran 2014 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler