Hırsızın hesabı Trabzon'da çıktı!

İstanbul'da 15 yıl önce ölen Levan Tsetskhladze'nin bankada unutulan 387 bin doları sahte vekaletle gelen bir kişi tarafından çekildi. Hırsızlık TMSF'nin hesapta hareket olmadığı için paraya el koyulabileceğini anlatan bir yazıyı Levan Tsetskhadze'nin kız

Hırsızın hesabı Trabzon'da çıktı!

İstanbul'da 15 yıl önce ölen Levan Tsetskhladze'nin bankada unutulan 387 bin doları sahte vekaletle gelen bir kişi tarafından çekildi.

 

Hırsızlık TMSF'nin hesapta hareket olmadığı için paraya el koyulabileceğini anlatan bir yazıyı Levan Tsetskhadze'nin kızına göndermesiyle ortaya çıktı. Sahte vekaletle ödeme yapan banka memuresi Güldane Ö. polis tarafından gözaltına alındı ardından mahkeme tarafından denetimli serbestlik verilerek bırakıldı. Polis güvenlik kameralarından görüntüsünü ele geçirdiği parayı çeken kişiyi arıyor.

 

Tarabya'daki bir banka şubesine gelen bir kişi elinde Levan Tsteskhladze'nin kendisine verdiği vekaleti göstererek hesapta bulunan 387 bin doları çekmek istediğini söyledi. Çalışanlar, bankada hazırda bu kadar para bulunmadığını söyleyerek rezarvasyon yapıp ertesi gün gelmesini istedi. Ertesi gün gelen bu kişi banka memuresi Güldane Ö.'ye vekaleti gösterip hesapta bulunan tüm parayı çekerek bankadan ayrıldı.

 

HIRSIZLIK TMSF'NİN YAZISIYLA ORTAYA ÇIKTI

Hırsızlık Levan Tsteskhladze'nin kızı İrina Tsetskhladze'nin hesabın açıldığı Trabzon şubesine başvurmasıyla ortaya çıktı. Bankaya müracaat eden İrina Tsetskhladze "Babam 15 yıl önce öldü. Bir gün önce TMSF'den gelen bir yazıyla babama ait içinde 387 bin lira bulunan bir hesapta hiç hareket olmadığı bu nedenle paraya el konulabileceğini belirten bir yazı gönderdi. Bu paradan haberimiz yoktu. Çekmek istiyorum" dedi. Banka çalışanları hesabı kontrol ettiklerinde paranın iki gün önce vekaletle gelen bir kişi tarafından çekildiğini görünce soruşturma açıldı.

 

BANKA MEMURESİ GÖZALTINA ALINDI

Banka olayla ilgili hemen bir müfettiş görevlendirirdi. Vekaletteki imzanın sahte olduğunun belirlenmesi üzerine savcılığıda suç duyurusunda bulundu. İstanbul polisi olayla ilgili harekete geçerek işlemi yapan 5 yıllık banka memuresi Güldane Ö.'yü gözaltına aldı. Güldane Ö.'nün paranın çekildiği günden bir gün sonra bir arkadaşının hesabına 74 bin dolar yatırdığı bu paranın 30 bin dolarını çektiği gerisi bir ev almak için bir şirkete yatırdığı belirlendi. Güldane Ö. "Şahıs yabancı olduğu için sistemden ölüp ölmediğini göremiyorum. Bu nedenle vekaletle gelen adamdan şüphelenmeden parayı ödedim. Havale ettiğim parayı ise İngiltere'de bulunan dayım ev almam için göndermişti. Gelen adamı hiç tanımıyorum" dedi. Mahkemeye çıkarılan Güldane Ö. tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından "denetimli serbestlik" verilerek bırakıldı. Güldane Ö.'nün oturduğu semt karakoluna her gün imza vereceği öğrenildi.

 

ZANLI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan polis bankadaki güvenlik kameralarını inceleyerek para çeken zanlının fotoğrafına ulaştı. Verdiği sahte vekalette T.A. ismini kullanan zanlının sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. Gerçek T.A. Mersin'de bulundu ve olayla bir ilgisinin bulunmadığı belirlendi. Polis şimdi zanlının gerçek kimliğine ulaşarak yakalanması için operasyonları sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler