Hırsıza beddua edemedi

TRABZON’DA önüne geçilemeyen hırsızlık olayları yeni bir boyut kazandı. Son bir hafta içinde hırsızların kent merkezinde 15 camiye girdiği belirtilirken, hırsızlık olaylarından en çok cami imamlarının muzdarip olduğu kaydedildi. Fatiha’yı Bilen Hırsızlık

Hırsıza beddua edemedi

TRABZON’DA önüne geçilemeyen hırsızlık olayları yeni bir boyut kazandı. Son bir hafta içinde hırsızların kent merkezinde 15 camiye girdiği belirtilirken, hırsızlık olaylarından en çok cami imamlarının muzdarip olduğu kaydedildi.

 
Fatiha’yı Bilen Hırsızlık Yapar mı?
2 NOLU Beşirli Mahallesi Cami imamı Halil İbrahim Öztürk, bu sosyal yarayı iki gün önce yaptığı vaazına taşıdı. Öztürk, “Bir haftada 15 camide hırsızlık yaşandı. O hırsızları karşınıza alsanız Fatiha’yı, İhlas’ı, Subhaneke’yi de okurlar ama yaptıkları işe bakın. Bu sureleri bilen insan suç işler mi?” şeklinde dert yakındı. 
 
Son Çare Kamera Takacaklar
İMAM Öztürk’ün minberden hırsızlara yönelik eleştirisine cemaatten beddua sesleri yükseldi. Ancak imam ‘Biz kimseye beddua edemeyiz. Beddua kolaya kaçmaktır” dedi. Cami Dernek Başkanı Hayri Berber ise, “Caminin etrafına 4 kamera takmak için para topluyoruz” dedi. İmam Öztürk’ün de cemaatten kamera için para yardımı istediği kaydedildi.  
 
2 Nolu Beşirli’deki Yalı Camii İmamı Halil İbrahim Öztürk, önceki gün Cuma namazı öncesi yaptığı vaazında bu sosyal yaraya ilginç yorumlarla parmak bastı.
 
Öztürk, ‘’Trabzon’da son 1 haftada  bizim camimiz de aralarında olmakla birlikte 15 camide hırsızlık yapıldı. O hırsızları karşınıza alsanız ve ‘Fatiha’yı, İhlas’ı, Subhanekeyi oku’ deseniz, bu sureleri size okurlar; ama yaptıkları işe bakınca bu sureleri bilen bir insan bu suçları işler mi’ diye sormanız gerekiyor” dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN KALPLERE İLAHI  KAMERAYI TAKMAK
Vaazında ahlaki yozlaşmadan söz eden ve insanları düşünmeye çağıran Öztürk, “Kamerayı alıp takabiliriz, bu geçici bir çözümdür. Bizim amacımız onların kalbine ilahi kamerayı koymaktır. Onu yaparsak bu işi yapanlar her yerde kendilerini kontrol altında olduğunu hisseder ve o zaman hiçbir yere girip bu tür hareketleri yapmaz” diye konuştu. 
 
CEMAATTEN PARA TOPLAYIP MOBESE KAMERA ALINACAK
Cami imamı Öztürk, Cuma vaazındaki konularının ‘Kitaplara ve Kur’ana İman’ olduğunu hatırlatarak, “Kur’anı okuyorlar ancak manasını bilmediği için Allah’a teslim olmayı da bilmiyorlar. Anlamadan okuyunca Kur’ana bağlı kalmıyorlar. Bu sebeple biz insanlara bunun özünü vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Cami imamı Öztürk, kamera alınabilmesi için de cemaatin desteğini istediklerini kaydetti. 
 
MUHTAR BERBER DE ŞİKAYETÇİ
2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı ve Cami Kurucu Dernek Başkanı Hayri Berber, hırsızlık olaylarını doğrulayarak, mahallelerinde yaklaşık bir hafta önce kadınlara ait Kur’an kursundan bir bilgisayarın da çalındığını söyledi. Muhtar Berber, “Tek çaremiz caminin etrafına 4 tane kamera takmak diye düşündük. Bu iş için para topluyoruz. Kameralar sadece cami için değil mahallemizin yoğunluklu bölgelerine de gerekli. Kameralar takıldığı zaman da 24 saat kontrol imkanı doğacak” dedi. 
 
Muhtar Hayri Berber, 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nin Trabzon’un en yoğun mahallelerinden olduğuna işaret ederek, Emniyet Müdürlüğü’nden okul önü ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlar için mobese kamera talep edildiğini söyledi. Berber, halen bu kameraların takılmasını beklediklerini dile etirdi. 
 
Öte yandan, hırsızların camilerden en çok, anfi, bilgisayar, mikrofon ve tarihi eser bulunan camilerden de tarihi eser niteliği taşıyan eşyalar çaldığı belirtildi.    
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel