HES kanalı patladı!

Ardahan’ın Posof İlçesi’ne bağlı Yurtbekler Köyü’ndeki Hidroelektrik Santrali’ne (HES) su taşıyan kapalı kanal patladı.HES KANALI PATLADI, BÖYLE OLDUPosof Çayı’ndan aldığı suyu Yurtbekler Köyü yakınlarındaki hidroelektrik santraline taşıyan kapalı su kana

HES kanalı patladı!

Ardahan’ın Posof İlçesi’ne bağlı Yurtbekler Köyü’ndeki Hidroelektrik Santrali’ne (HES) su taşıyan kapalı kanal patladı.

HES KANALI PATLADI, BÖYLE OLDU

Posof Çayı’ndan aldığı suyu Yurtbekler Köyü yakınlarındaki hidroelektrik santraline taşıyan kapalı su kanalının gece patlaması sonucu bölgede bulunan bir göl tamamen toprakla ve sürüklediği taşla doldu. Suyun aktığı alanda yarıklar oluştu. Suyun taşıdığı toprakla dolan göldeki balıklar çevreye saçıldı. Köylüler onlarca balıkların ölümüne ise isyan etti.

Posof’ta yapımı bir yıl önce tamamlanan Emsat Merekler Hidroelektrik Santraline ait kapalı su kanalının dün su kaçırdığını ve yetkililere haber verdiklerini anlatan Yurtbekler Köyünden Temcit Kaya şunları söyledi:

"Yetkililer bizi dün dikkate alsaydı bu zayiat olmayacaktı. Hayvanlarımızın otladığı alan kullanılamaz hale geldi. Toprakta kocaman heyelan ve yarık oluştu. Kanalın alt kısmında kalan ve içerisinde çeşitli balık türlerinin yaşadığı göl taş ve toprak yığını ile dolunca birçok balık telef oldu. Tek tesellimiz olayın gece olması ve arazide kimsenin ve hayvan sürülerinin bulunmaması. Gündüz saatlerinde olsaydı çok sayıda kişi ölür ve onlarca hayvan da telef olurdu. Kanalı boyunca su kaçıran birçok yer var. Ümit ediyoruz ki bu olaylar tekrarlamasın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler