Herşey kızlarını okutmak için

Samsun'da 57 yaşındaki bir baba, üniversitede okuyan iki kızını okutmak için emekli maaşı yetmeyince lokantada bulaşıkçılık yapmak zorunda kaldı. Emekli olan ve 570 YTL maaş alan R.Y, Akdeniz Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği 1. sınıfta okuyan S.Y.

Herşey kızlarını okutmak için

Samsun'da 57 yaşındaki bir baba, üniversitede okuyan iki kızını okutmak için emekli maaşı yetmeyince lokantada bulaşıkçılık yapmak zorunda kaldı.

 

Emekli olan ve 570 YTL maaş alan R.Y, Akdeniz Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği 1. sınıfta okuyan S.Y. (19) ile Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulu 1. sınıf ikinci öğretimde okuyan K.Y.'yi (21) okutabilmek için bulaşıkçılık yapıyor. 19 Mayıs Mahallesi Osmaniye Caddesi üzerinde bulunan İsmail Usta Döner Salonu'nda bulaşıkçılık yapan R.Y, yaklaşık 9 aydır çalıştığını söyledi. 2001 yılında emekli olduğunu belirten R.Y, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına öğrenci bursu için başvurduğunu, ancak hiçbir sonuç alamadığını dile getirdi.

 

İki kızının da okuması için her türlü fedakarlıktan kaçınmayacağını söyleyen baba R.Y, "Emekli maaşım yetmediği için bulaşıkçılık yapmak durumunda kaldım. Burs veren kamu kurum ve kuruluşlarının üniversitede okuyan kızlarıma da burs vermesini istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler