Herkes elini taşın altına koysun

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ''Herkesin elini taşın altına koyması lazım, doğduğu yere borcunu ödemesi lazım'' dedi.Ulusoy ve beraberindeki heyet, Manisa'nın Kula ilçesindeki tarihi esnaf çarşısı, tarihi evleri, kent

Herkes elini taşın altına koysun

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ''Herkesin elini taşın altına koyması lazım, doğduğu yere borcunu ödemesi lazım'' dedi.

Ulusoy ve beraberindeki heyet, Manisa'nın Kula ilçesindeki tarihi esnaf çarşısı, tarihi evleri, kentsel sit alanı ile Kula Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Türk Evi'ni inceledi.

Türk Evi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Ulusoy, Kula'yı halkın görmesi ve benimsemesi gerektiğini söyledi.

Kula'nın tarihi mirasına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:

''Bizler bugün varız, yarın yokuz. Burada kalanlar, yaşadığı yere sahip çıkmalı. Eğer Kulalı burada yaşamıyorsa, başkasını buraya davet etmeye hakkınız yok. Evvela kendileri onarmaya çalışacaklar. Belediye başkanı gayretli, örnekler yapmaya çalışıyor. Burada bir servet var. Evvela üzerinde oturulan serveti Kulalıların bilmesi lazım. Her bahçede bir ağaç var, yeşilliği var, narı ve üzümü var. Kula'nın dünyada ilk sönmüş yanardağları varsa buraların canlandırılması lazım.''

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Ulusoy, ''Herkesin doğduğu yere borcunu ödemesi lazım. İzmir'de para kazanıp biraz da buraya yatırsınlar. Bunun başka çaresi yok. Yoksa bu evler konuşuyor biz farkında değiliz. Bence Kula'da önemli bir miras ve kültür varlığı var. Bu vücutta hayat var ama bu vücuda ilacı iyi vermek lazım'' diye konuştu.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, günün anısına TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a Kula Evi maketi hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel