Her Yıl 3 Bin Yunus Ölüyor

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) 2005 yılında yaptığı ve "www.tudav.org" adlı internet sitesinden yayınladığı araştırmaya göre göre, yoğun gemi trafiğinin oluşturduğu çöp ve sintine problemleri kontrolsüz avcılık ve kirlilik nedeniyle Karaden

Her Yıl 3 Bin Yunus Ölüyor

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) 2005 yılında yaptığı ve "www.tudav.org" adlı internet sitesinden yayınladığı araştırmaya göre göre, yoğun gemi trafiğinin oluşturduğu çöp ve sintine problemleri kontrolsüz avcılık ve kirlilik nedeniyle Karadeniz'de balık nesli tehlike altında bulunuyor.

30 yıl önce Karadeniz'de ticari değeri olan 26 tür balık varken, bugün sadece 6 tür balığın yaşadığı belirtilen açıklamada, birçok balık türüne Karadeniz'de artık rastlamanın günden güne çok zor olacağı
belirtildi. Açıklamada, "Karadeniz'de her yıl kalkan avcılığı nedeniyle yaklaşık 3 bin yunus balığı hayatını kaybediyor.

 Kalkan ağlarına takılan yunuslar kurtulamayarak, karaya vuruyor ve hemen her gün onlarca yunus ölü bulunuyor. Tüm bu tehditlere karşı önlemler alınmazsa Karadeniz yavaş yavaş sona doğru yaklaşacak" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel