Hedef firmaların maliyetlerini azaltmak

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından üyesi olan ihracatçı firmalar ve bölgede yerleşik dış ticaretle ilgili sektör temsilcilerine Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları hakkında seminer veriliyor.  Dış ticarette yaşanabilecek zaman kayıplarının

Hedef firmaların maliyetlerini azaltmak

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından üyesi olan ihracatçı firmalar ve bölgede yerleşik dış ticaretle ilgili sektör temsilcilerine Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları hakkında seminer veriliyor. 

 
Dış ticarette yaşanabilecek zaman kayıplarının ve gereksiz harcamaların önüne geçilerek firmaların işlem maliyetlerini azaltması amacıyla gerçekleştirilen seminerde, uluslararası pazarda satış ve satın alma fırsatlarının oluşturulması, ihracat gümrük işlemlerinin mali ve hukuki yönden sorunsuz yerine getirilmesi ile güncel ve gelecek uygulamaları hakkında bilgiler verildi.
Özken Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. kurucusu, gümrük müşaviri ve aynı zamanda 3 üniversitede öğretim görevlisi olarak eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini yürütmekte olan Ahmet Özken tarafından verilen seminerde, eşyanın gümrük tarifesi, menşe kuralları, gümrük kıymeti, gümrük rejimleri esas ve usulleri, gümrük beyanı ve işlemleri süreci ile idari ve adli cezalar konuları uygulamalı olarak katılımcılarla paylaşıldı.
 
Bahsekonu seminerde ayrıca Uluslararası pazarlarda satış ve satın alma fırsatlarının oluşturulması, ihracat gümrük işlemlerinin mali ve hukuki yönden sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesi ile ilgili güncel uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler