HDP'nin Rize adayını babası savundu

  Rize'de HDP'nin ikinci sırada milletvekili adayı olan ve akrabalarının basın toplantısı yapıp reddettikleri Selda Karafazlı Kurşun’a babası Gençağa Karafazlı sahip çıktı, "Kızım adaydır, adaylığını geri çekmesi söz konusu değildir" dedi. Selda Karafazlı

HDP'nin Rize adayını babası savundu
  Rize'de HDP'nin ikinci sırada milletvekili adayı olan ve akrabalarının basın toplantısı yapıp reddettikleri Selda Karafazlı Kurşun’a babası Gençağa Karafazlı sahip çıktı, "Kızım adaydır, adaylığını geri çekmesi söz konusu değildir" dedi.
 
Selda Karafazlı Kurşun’un dün Rize'de basın toplantısı düzenleyen akrabaları HDP'den aday olduğu için kendisini reddettiklerini açıklamıştı. Akrabalarının yaptığı açıklamanın bir provokasyon olduğunu ileri süren Selda Karafazlı Kurşun'un babası Gençağa Karafazlı, şunları söyledi:
 
"Rize’de özellikle bir provokasyon hazırlandığını düşünüyorum. Ailemin içinde MHP’li olan yok, AKP’li ve CHP’liler var. Bugün Karafazlı ailesinde AKP’ye oy verenlerin yüzde 90’ı CHP geleneğinden gelmiştir. Köyümüzde de hep sol partiler kazanmış, AKP geldikten sonra AKP hep birinci parti olmuştur. Amcamın oğlu orada 3 dönem ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı yapmış, şimdi de AK Parti’den İyidere İl Genel Meclisi üyesi. Siyasi anlamda çeşitli partilerde yer alan geniş bir aileyiz. Bir anda Karafazlı ailesinde başka partiye gidenler, farklı siyasi anlayışlara sahip insanlar yokmuş gibi, HDP’den aday olan kızımın bu adaylığının, vatana ihanet olarak algılanması konusunda çalışılıyor."
 
Kızı aleyhine açıklama yapan akrabalarına sert tepki gösteren Gençağa Karafazlı, "Siz kimsiniz ki bana Karafazlı soyadını veriyor veya alıyorsunuz? Babam babasından almış, Karafazlı olmaktan da övünüyorum. Kaldı ki bu olay sonrasında da bir sürü Karafazlı soyadlı yakınım aradı. Hatta çok ilginçtir, açıklama yapan Ali Karafazlı’nın kardeşleri de son 4 gündür ağabeylerini adeta topa tutuyorlar. Bursa ve İstanbul’dan buraya gelip basın açıklaması yapacaklar" dedi.
 
Gençağa Karafazlı, isteyenin HDP’yi en ağır şekilde eleştirebileceğini kaydederek, "‘PKK ile masaya oturuyorlar, onun savunuculuğunu yapıyorlar, Öcalan’ı savunuyorlar diyebilir. Her şeyi diyebilirler. Ama yasal çerçeveler içinde seçime katılan bir parti. Görülüyor ki çok ciddi bir oy potansiyeli ile gelen bir parti. Karadeniz bölgesinde  devletin yarattığı Kürt düşmanlığı üzerinden bu algı oluşmuş. Biz burada ne mevcut siyasal iktidarı rencide edecek bir işin içinde olunmasını istiyoruz, ne MHP’nin, ne onun ne bunun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel