Hayvan ambulansı "haybulans" hizmete girdi

Artvin'de, yaralı hayvanlara müdahale için kullanılacak olan Haybulans hizmete girdi.

Hayvan ambulansı "haybulans" hizmete girdi

Artvin Belediyesince yaralı hayvanlara müdahalede geç kalınmaması için olay yerinde cerrahi müdahale yapma imkanı sağlayan hayvan ambulansı "haybulans" hizmete girdi. 


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı açıklamada, Artvin’de vatandaşların yanı sıra bütün canlılara hizmet etme anlayışıyla hayvan ambulansı aracını hizmete aldıklarını söyledi. 

Hayvan ambulanslarının, başta sokak hayvanları ve evcil hayvanlar olmak üzere yabani hayvanlara da hizmet edeceğini belirten Kocatepe, şöyle devam eti:

"Veteriner hekimimizin talebi ve şehrimizde faaliyet gösteren Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO), Artvin İl Temsilcisi Taner Köse kardeşimizin de yönlendirmesiyle bir ambulansı hayvan ambulansına çevirdik. Biz bu şehrin ölüsüne de dirisine de hayvanına da insanına da çiçeğine de böceğine de hizmet etmeye devam ediyoruz. ‘Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz’ Bu inancımızın gereği. Hayvanlar Allah’ın insanlara bir emaneti."

Kocatepe, "İnşallah bu aracı çok kullanmak zorunda kalmayız" ifadesini kullanarak, "Ama Artvin tarım ve hayvancılık şehri. Başka şehirlerden hayvanlar şehrimize getirilip bırakılıyor. Zaman zaman yaralanmalar oluyor, tedavi etmemiz gerekiyor. Neticede onlarınki de can. Milletimizin devletimizin imkanları buna el veriyor, biz de bu hizmeti yapıyoruz." dedi.

Modern kent olmanın gereksinimlerinden birinin de hayvanlara hizmet olduğunu vurgulayan Kocatepe, hayvan barınağı projesi hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Veteriner hekim Mesut Yaşar Avcı da ambulansta 3 kişinin görev aldığını belirterek, 153’e gelen ihbarlarla yaralı ve hasta hayvanlara zamanında müdahale edileceğini ifade etti.

Haybulansın içinde kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesinin yanı sıra serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı, cerrahi operasyon malzemeleri, yaralı hayvanın kliniğe getirilmesi sürecinde veteriner hekimin müdahale yapabileceği alan bulunuyor. 

Vatandaşlar, "153" ya da "444 7 008" Nolu telefonları arayarak yaralı hayvanlar için haybulansı çağırabilecek. 


Hayvan ambulansı
Hayvan ambulansı
Hayvan ambulansı



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel