"Haydi Yürüyelum da"

Samsun’da “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla “Haydi Yüruyelum da” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüş Tütün İskelesi önünden başladı. Sevgi Kafe önü

"Haydi Yürüyelum da"

Samsun’da “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla “Haydi Yüruyelum da” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüş Tütün İskelesi önünden başladı. Sevgi Kafe önüne kadar devam yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu personelleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3-4 Ekim 'Dünya Yürüyüş Günü' ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, etkinlik için her yörenin kendi şivesine özgü sloganlar bulduğunu, il müdürlüklerinin sloganının ise 'Haydi Yüruyelum da' olduğunu söyledi. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin 'spor' kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmakta olduğunu belirten Uzun, "Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Yürüyüş dünyada en çok reçetelenen ilaç olarak kabul edilir. Önerilen yürüme düzeyi her gün on bin adımdır. Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önem arz etmektedir. Bu kapsamda 81 ilimizde müdürlüklerimiz tarafından 3-4 Ekim 'Dünya Yürüyüş Günü' çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır" diye konuştu.

Her yaştan insanın katıldığı yürüyüş sonunda katılımcılara sağlıklı yaşam için elma ve su dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel