Hayali “Kobiler dışa açılmalı”

Hasan Kamil Hayali, Türk KOBİ’lerinin Avrupa’ ya açılımının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali 20-24 Haziran 2012 tarihlerinde, 13 kişilik bir heyetle Kos

Hayali “Kobiler dışa açılmalı”

Hasan Kamil Hayali, Türk KOBİ’lerinin Avrupa’ ya açılımının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali 20-24 Haziran 2012 tarihlerinde, 13 kişilik bir heyetle Kosova ve Makedonya’ya gerçekleştirdikleri ikili iş görüşmeleri programı hakkındaki değerlendirmede,  “Yönetim Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda  Makedonya’nın Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Furkan Eren’in desteği ile gerçekleştirdiğimiz (Kosova – Makedonya) ikili iş görüşmelerinde ve programın diğer aktivitelerinde her iki ülkenin de ülkemizi çok Önemli Bir Ortak olarak gördüklerini ve çok önemsediklerine tanık olmaktan büyük mutluluk duyduk” şeklinde yaptı.

TSİAD Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali “Her iki ülkenin (Kosova- Makedonya’nın) farklı sektörlerinde dış yatırımcılara sağladığı önemli avantajlar bulunduğunu, ancak Türk Girişimcisinin de bilgi birikimi ve tecrübesi ile her iki ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağlayabileceğini belirtti.

 TAV, Cevahir Holding ve SÜTAŞ gibi Türk girişimcilerinin Kosova ve Makedonya’da ki  yatırımlarına da değinen Hayali değerlendirmesini şöyle sürdürdü; Bu yatırımlar bizi hem gururlandırdı, hem de umutlandırdı. TSİAD gibi iş dünyası örgütlerine ve devletin iş dünyası ile koordinasyon halindeki kurumlarına düşen görev ise, KOBİ’lerimizin özellikle AR-GE ve inovasyon konusunda ihtiyaç duyduğu gelişmeyi yakalamalarına ve Avrupa pazarına daha fazla açılmalarına yardımcı olmaktır.” Dedi..  

 

aa.20120628171444.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel