Havuz işçileri için kritik görüşme!

Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 6360 sayılı kanun ile kurulan Ortahisar İlçe Belediyesi’ne kapanan İl Özel İdaresi’nden ve belde belediyelerinden gelen çalışanların durumlarını görüşmek için Ankara'da Devlet Personel Başkanı Mehmet

Havuz işçileri için kritik görüşme!

Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 6360 sayılı kanun ile kurulan Ortahisar İlçe Belediyesi’ne kapanan İl Özel İdaresi’nden ve belde belediyelerinden gelen çalışanların durumlarını görüşmek için Ankara'da Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile makamında bir araya geldi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her zaman emeğe saygı duyduğunun ve işçilerin ve memurların alınterini önemsediğinin altını çizerek “Havuzda bulunan personelimizin durumunu görüşmek için Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret ettik. Konuyla ilgili çalışmaları Trabzon Milletvekillerimiz, Trabzon Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte yakından takip etmekteyiz.

Bu doğrultuda başta Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu, 2 Nolu Yol-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Balaban ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül' ün de işçi kardeşlerimizin şehirde kalmaları için istekleri olmuştu. Ben de kendilerine bu bağlamda elimden geleni yapacağımı belirtmiştim. Ahmet Metin Genç olarak başta Trabzon Valimiz ile bir kaç defa görüştüm. Yaptığımız çalışmalar neticesinde İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığımız çalışmalarda sona geldik.

İşçi kardeşlerimiz artık rahat olsunlar ki istekleri yerine gelmiştir. Ben işçi kardeşlerimize Trabzon'da kalmaları noktasında gayret sarf edeceğimin sözünü vermiştim. Bu sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyim. İşçi kardeşlerimizin hiç bir hakkı kaybolmadığı gibi özlük haklarına da hiç bir helal gelmeyecektir. Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nu ziyaretimizde havuzdaki personelimizin ilimizden dışarı çıkmamaları ve daha önce çalıştıkları işe göre yeni kurumlara atanmaları yönünde ve sendikaların talepleri doğrultusunda görüşmemiz oldu.

Görüşmede Devlet Personel Başkanı sayın Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile havuzda bulunan işçilerimizin ve memurlarımızın Trabzon dışına çıkmayacakları mutabakatı sağlandı. Bu anlamda büyük gayret gösteren Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler