Havalimanına Gül-Aziz ismi önerildi

Ordu-Giresun arasına kurulacak havaalanına isim bulma konusunda Giresun Valiliği’nin yapmış olduğu anket sona erdi.Ağustos ayında Giresun Valiliği web sitesinde başlatılan ankette 49 bin 781 kişi oy kullandı. Yapılacak Olan “Havaalanımızın İsmi Ne Olsun ?

Havalimanına Gül-Aziz ismi önerildi

Ordu-Giresun arasına kurulacak havaalanına isim bulma konusunda Giresun Valiliği’nin yapmış olduğu anket sona erdi.

Ağustos ayında Giresun Valiliği web sitesinde başlatılan ankette 49 bin 781 kişi oy kullandı. Yapılacak Olan “Havaalanımızın İsmi Ne Olsun ?” sorusuna karşılık Çotanak, Gül-Aziz, Gülyalı, Ordu-Giresun, Piraziz isimlerine oy kullanıldı. Gül-Aziz ve Çotanak isimlerinin diğer isimlere açık ara fark attığı ankette 21 bin 663 oyla Gül-Aziz ismi ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 21 bin 460 oyla Çotanak yer aldı. Bu iki ismi sırasıyla 2 bin 640 oyla Gülyalı, 2 bin 35 oyla Ordu-Giresun ve bin 983 oyla Piraziz izledi.

Öte yandan daha önce Ordu ve Giresun illerinin ilk 2 harflerinden esinlenerek Or-Gi Havalimanı olarak düşünülen havalimanı ismi, ‘Or-Gi’nin İngilizce’de müstehcen bir anlam taşıması nedeniyle vazgeçilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler