Hava mevsim normallerinin üzerinde

Kış mevsimini bahar havasında geçiren Giresun’da meyveler zamanından önce çiçek açtı ardından ise meyve verdi.Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle şubat ayında çiçek açan erik, mart ayında meyve verdi. Tirebolu ilçesinin

Hava mevsim normallerinin üzerinde

Kış mevsimini bahar havasında geçiren Giresun’da meyveler zamanından önce çiçek açtı ardından ise meyve verdi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle şubat ayında çiçek açan erik, mart ayında meyve verdi. Tirebolu ilçesinin Yalç köyünde yalancı bahara aldanarak erik ağacının meyveleri mart ayında olgunlaştı.

Bahçesinde bulunan erik ağacının şubat ayında çiçek açıp, mart ayında meyve vermesine çok şaşırdığını belirten Emin Gül, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirtti.

Kış aylarında erik ağaçlarının meyve vermesinin geleneklere göre farklı şekilde yorumlandığına dikkati çeken Gül, "Erik ağacı her yıl Mart, Nisan ayında çiçek açar, Temmuz ayında ise meyve verirdi. Bu yıl ise ilk kez erken erik ağacının çiçek açarak meyve verdiğini ve görenlerin şaşırdığını ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştık" dedi.

Espiye Ziraat Odası başkanı Raif Uçar, zaman zaman yalancı bahara aldanan, erik, taflan ve fındık ağaçlarının çiçek açtığını ve meyve verdiğinin görüldüğünü belirterek, "Bu olay erik ağaçlarında sık görülen bir durum değil. Havanın mevsim normallerinin üzerinde olması yüzünden aldanan tomurcuklar çiçeğe dönerek meyve vermiş" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel