Hapis cezası yerine Kung-fu eğitmenliği

Eski Uzak Doğu sporları ve boks antrenörü Sabri Kol, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan çarptırıldığı 1 yıl hapis cezasını Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Gençlik Merkezinde, çocuklara ve gençlere dövüş sporlar

Hapis cezası yerine Kung-fu eğitmenliği

Eski Uzak Doğu sporları ve boks antrenörü Sabri Kol, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan çarptırıldığı 1 yıl hapis cezasını Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Gençlik Merkezinde, çocuklara ve gençlere dövüş sporları öğreterek çekiyor.

İstanbul'da yaşamını sürdüren 45 yaşındaki Sabri Kol hakkında, bir süre önce "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan Pendik 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkemece suçlu bulunan Kol'a 1 yıl hapis cezası verildi.

Cezanın 2 yıldan az olması ve sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı, Denetimli Serbestlik Uygulaması çerçevesinde 4 ay süreyle "kamu yararına çalışma" cezasına dönüştürdü.

Uzak Doğu sporları ile boks antrenörlüğü diploması bulunan Kol'un cezasını memleketi Trabzon'da çekmek istemesi üzerine, Sürmene ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde çocuklara ve gençlere karate, kung-fu, kick boks ile boks dersleri vermesi kararlaştırıldı.

Cezasını çekmeye başladığı Sürmene'de, gençleri kötü alışkanlardan uzak tutmak ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla spora yönlendiren Kol, bu gençlerden oluşturduğu 40 kişilik gruba haftanın 5 günü, günde 2 saat süreyle karate, kung-fu, kick boks ve boks öğretiyor.

Sabri Kol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıl aktif şekilde dövüş sporları ile ilgilendiğini ve 2 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini, bunun ardından Bursa'da 3 spor salonu açarak Uzak Doğu sporları ve boks antrenörlüğü yaptığını belirtti.

Antrenörlük döneminde 2 Avrupa, 11 Türkiye şampiyonu yetiştirdiğini vurgulayan Kol, öğrencilerinden birinin İngiltere'de, diğerinin de Kanada'da antrenörlük yaptığını ifade etti.

Antrenörlüğü bıraktığı ve spor salonlarını kapattığı dönemde İstanbul'da "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıl hapis cezası aldığını anlatan Kol, şunları söyledi:

"Karadenizlinin silah merakını herkes bilir. Ben hiç silah kullanmadım. Bulundurma denk geldi, ceza aldık. Hayatım boyunca içki, sigara içmedim, hep spor yaptım. Denetimli Serbestlik Uygulaması konusunda kimisi okulda temizlik yapıyor, kimi inşaatta çalışıyor, kimisi de mesleğine göre değerlendiriliyor. Ben de geçmişte spor antrenörlüğü yaptığım için 1 yıl hapis cezam 4 ay kamu cezasına dönüştürüldü. Ben de cezamı çekmek için sporcular yetiştiriyorum."

Sürmene Gençlik Merkezine geldiğinde 40-50 çocuğa karate eğitimi verdiğini söyleyen Kol, şöyle devam etti:

"Karate, kung-fu ve boks branşlarında antrenörlük yaptığımdan dolayı bütün branşları gösteriyorum çocuklara. Geldiğimde sadece karate eğitimi vardı. İlçede kahvehanelerde, sokakta gençleri de kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, boş zamanlarını değerlendirmek için 40 kişilik grup oluşturdum. Onlara da haftanın 5 günü eğitim veriyoruz. Gençlere spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Zaten sporu hep tavsiye etmiştim. Hiç yenilmeden bıraktım sporu. Böyle disiplinli sporcular yetiştirmeye çalışıyorum."

Hapis cezasından kimsenin memnun olmayacağını ifade eden Kol, "Burada hemşehrilerime yardımcı olmaya çalışıyorum. Bana ihtiyaç varsa cezam bittikten sonra da göreve devam ederim" dedi.

-"Sabri hocadan memnunuz"-

Sürmene Gençlik Merkezi Müdürü Kaan Seymen ise Sabri Kol'un karate hocalarıyla beraber hareket ettiğini belirterek, "Kendisi iyi bir sporcu ve antrenör. Kendisinden memnunuz. Her anlamda gençlere yardımcı oluyor, gençlerin lideri diyebiliriz. Mahkemenin kararı doğrultusunda burada eğitim veriyor. Sabri beyin Gençlik Merkezine büyük katkısı var" ifadelerini kullandı.

Sabri Kol'un oluşturduğu 40 kişilik sporcu grubunda yer alan Engin Kol ise inşaat işleriyle uğraştığını belirterek, "Boş zamanlarımda hocamla spor yapıyorum. Kahvehanelerden uzak duruyoruz. Spor sağlık için de önemli. Sabri hoca uzun yıllar Sürmene'den uzaktaydı. Geldikten sonra onunla spor yapıyoruz" diye konuştu.

Kimsenin ceza almasını isteyemeyeceklerini söyleyen Kol, "Hangi kişinin ceza almasını isteriz ki ama şu anda hocamızın bize olumlu katkısı var. Biraz daha uzatsalar cezasını da bizi bırakmasa. Burada kalabalık arkadaş grubuyuz. Hocamızla beraber biz de boş kaldığımız günlerde öğrenciler gelene kadar spor yapıyoruz" diye konuştu.

Kung-fu yaptığını ifade eden Kol, "Sporu bırakmıştım, hocamla birlikte dönüş yaptım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler