Hamsiköy'ün turizm potansiyeli!

DOĞA TARİH, Trabzon’un en eski yerleşim yerlerinden Gürgenağaç köyünde Pazar günü gerçekleştirdiği tarih, spor ve turizm amaçlı etkinliğe dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.Etkinliğe,  Gürgenağaçlı olan Havva Tosun liderlik etti. KTÜ ve Avrasya Üniversite

Hamsiköy'ün turizm potansiyeli!

DOĞA TARİH, Trabzon’un en eski yerleşim yerlerinden Gürgenağaç köyünde Pazar günü gerçekleştirdiği tarih, spor ve turizm amaçlı etkinliğe dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe,  Gürgenağaçlı olan Havva Tosun liderlik etti. KTÜ ve Avrasya Üniversitesinden akademisyenler ile diğer meslek mensuplarından oluşan DOĞA TARİH üye ve dostları, Gürgenağaç etkinliğine “Gürgenağaç’ın sorunları ve sağlık turizmi” konulu mini bir toplantı ile başladılar. 

Toplantıya katılanlara, Doğal yaşam köyleri, devre mülk gibi çağdaş dünyada büyük ilgi gören, yeni sağlık turizm hareketi hakkında bilgi verildi. 

Muhtar Mehmet Reis ise içme sularını domuz ve diğer yaban hayvanlarının kirlettiğini belirterek; dere yatağından alınan bu su halk sağlığı açısından büyük risk taşımaktadır. Bu suyu 350 haneli bir köye içirilmesinin 2014 inanılır gibi belirterek şöyle konuştu. Köyümüzde içme suyundan mahrum olduğumuz için ticari su satın almak zorunda bırakılmış durumdayız. Yaylalara dahi asfalt yolların planlandığı bir dönemde, konunun acil olarak çözülmesi için Büyükşehir ve Maçka ilçe belediyesinin konuya el atması gerekir.  Çamurlu akan köy suyunun kaynağından başlayarak iyileştirmesini ve sık sık kesilen elektrik sorunlarına öncelikli olarak çözüm aradıklarını belirtti. Muhtar katılan herkese teşekkür etti.

DOĞA TARİH üye ve dostları gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü sonunda Coşandere’de iftar yaptılar. İftardan sonra yaptıkları değerlendirmede: Gürgenağaç’ın doğasına hayran olduklarını dile getirdiler. Hamsiköy’ün bütün olarak ele alınıp devre mülk ya da doğal yaşam köyleri kurulması şeklinde ele alınarak turizme kazandırılmasının çok yararlı olacağını belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler