Hamsi Trabzon'da istihdam sağlıyor

Trabzon’da kayıtlı bin 142 adet balıkçı teknesi bulunurken, bu teknelerde 6 bin 563 kişinin istihdam ediliyor.Trabzon’da kayıtlı bin 142 adet balıkçı teknesi bulunurken, bu teknelerde 6 bin 563 kişinin istihdam ediliyor. Söz konusu tekneler yılda 35-40 bi

Hamsi Trabzon'da istihdam sağlıyor

Trabzon’da kayıtlı bin 142 adet balıkçı teknesi bulunurken, bu teknelerde 6 bin 563 kişinin istihdam ediliyor.

Trabzon’da kayıtlı bin 142 adet balıkçı teknesi bulunurken, bu teknelerde 6 bin 563 kişinin istihdam ediliyor. Söz konusu tekneler yılda 35-40 bin ton balık avlıyor. Hamsi bölgede endüstriyel anlamda öne çıkan balık türü olarak dikkat çekerken, yöre insanının önemli bir kesiminin dolaylı istihdamında hamsi avının payı bulunuyor. Hamsi avını palamut ve istavrit avı izliyor.

Denizdeki bu balıkçılığın yanı sıra karadaki tesislerde ve denizdeki kafeslerde su ürünleri üretimi dikkat çekiyor. Su ürünleri üretiminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle ve teşviklerin yanı sıra yetiştirici tekniklerinin de artması neticesinde ilk etapta yalnızca Gökkuşağı alabalığıyla başlayan üretime, Levrek balığı, Karadeniz Alabalığı, deneme mahiyetinde Karagöz, Mersin Balığı, Çinekop ve İstavrit balığı da eklendi. Trabzon'da 77 adet kara su ürünleri üretim tesisinde yılda bin 895 ton, denizde 10 adet kurulu ağ kafeslerde üretim yapan su ürünleri tesisinde ise yılda toplam bin 464 ton üretim gerçekleşiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel