Hamsi Kolonyası ilgi görmedi!

İnanlar Kozmetik Sanayi işletmecisi Ömer İnan yaptığı açıklamada, yaklaşık 7-8 yıl önce yörenin meşhur ürünlerinin isimlerini verdikleri kolonyalar üretmeye başladıklarını söyledi. ''Tütün Kolonyası'', ''Limon Kolonyası'' adını verdikleri kolonyaların yan

Hamsi Kolonyası ilgi görmedi!

İnanlar Kozmetik Sanayi işletmecisi Ömer İnan yaptığı açıklamada, yaklaşık 7-8 yıl önce yörenin meşhur ürünlerinin isimlerini verdikleri kolonyalar üretmeye başladıklarını söyledi. ''Tütün Kolonyası'', ''Limon Kolonyası'' adını verdikleri kolonyaların yanı sıra yöreyle özdeşleşen, ''sofraların tacı hamsinin'' adını taşıyan kolonya ürettiklerini ifade eden İnan, ''İçeriği diğer kolonyalardan pek farklı olmayan 'Hamsi Kolonyası' ilk çıktığında büyük ilgi görmüştü. Ancak bu ilgi zamanla azaldı. Artık 'Hamsi Kolonyası' sadece hatıra amaçlı, evin, büronun bir köşesinde bulunsun düşüncesiyle alınıyor. Biz de üretimini eskisi kadar yapmıyoruz'' dedi.

Kolonyada hamsi ile ilgili herhangi bir maddenin bulunmadığını vurgulayan İnan, ''Dükkanımıza gelip kolonyanın içeriğini soran müşterilerimize diğerlerinden farkı olmadığını söylememize rağmen bazıları tereddüt yaşıyor. Hamsi çoğu kimse tarafından sevilerek yeniliyor ama kokusu pek istenmiyor'' diye konuştu.

İnan, limon ve tütün kolonyaları da ürettiklerine işaret ederek, ''Son olarak Karadeniz Geceleri adını verdiğimiz kolonyamız vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Hamsi kolonyasını ise daha çok il dışından gelen vatandaşlar hatıra olsun diye alıyor. Daha önceden ismini duymuş olanlar iş yerimize gelip bu kolonyadan istiyorlar. Bir çok vatandaşımız da bu kolonyadan alarak il dışına yurt dışına getirerek hediye olarak veriyor'' dedi.

 

Ömer İnan, yılda 150 ile 200 şişe üretim yaptıkları hamsi kolonyasının 300 mililitrelik şişesinin 6.5 lira olduğunu, diğer kolonyalarının fiyatının ise 3 ile 12 lira arasında değiştiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel