Hamsi İhracatı arttı

Türkiye'de 1 Eylül 2013'te başlayıp 15 Nisan 2014 itibarıyla sona eren ve hamsi avı nedeniyle kısır bir sezon olarak değerlendirilen balık avı sezonunda geçen yıla göre hamsi ihracatında değer bazında yüzde 9, miktar bazında yüzde 18 artış yaşandığı bildi

Hamsi İhracatı arttı

Türkiye'de 1 Eylül 2013'te başlayıp 15 Nisan 2014 itibarıyla sona eren ve hamsi avı nedeniyle kısır bir sezon olarak değerlendirilen balık avı sezonunda geçen yıla göre hamsi ihracatında değer bazında yüzde 9, miktar bazında yüzde 18 artış yaşandığı bildirildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de geçtiğimiz av sezonunda bin 639 ton hamsi ihracatı karşılığında 6 milyon 230 bin 285 dolar girdi sağlandığı belirtildi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bin 393 ton hamsi ihracatı karşılığında 5 milyon 736 bin 598 dolar elde edilmişti. Hamsi ihracatının yüzde 90'ı Avrupa Birliği ülkelerine yapılırken, en fazla hamsi ihracatı gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya'ya gerçekleştirildi.

Öte yandan Bulgaristan, Japonya, Sırbistan, Slovenya, Tacikistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ise bu yıl ihracat gerçekleştirilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler