Hamsi bu sene üzdü

Hamsi olmayınca ihracatta olmadı

Hamsi bu sene üzdü
 Balık av sezonunun başladığı 1 Eylül 2016 tarihinden bu yana kadar geçen sürede hamsi Doğu Karadeniz açıklarında kendini göstermeyince ihracatı da gerçekleşmedi. 

1 Eylül'de başlayan su ürünleri av sezonunda geçtiğimiz yıllara oranla bereketli bir palamut avı gerçekleşirken, ardından başlayan hamsi avında ise istenilen ve beklenen olmadı. 21 Kasım 2016 tarihine kadar geçen sürede Doğu Karadeniz Bölgesi açıklarında hamsi geçtiğimiz yılların aksine avlanamayınca ihracatı da yapılamadı. 

Geçen yılın 1 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında bölgeden 784 bin 360 kilogram hamsi ihracatı karşılığı 2 milyon 874 bin 476 dolar tutarında gelir elde edilirken, bu yıl aynı dönemde hiç hamsi ihracatı gerçekleşmedi. İhracatçı firmalar, bu yıl hamsinin yok denecek kadar az olduğunu, iç pazarın talebi karşılanamadığı için ihracatının da bugüne kadar yapılamadığını ifade ettiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel