Hamsi balıkçıları sevindirdi

Sezona bol palamut umuduyla başlayan balıkçılar palamudun az çıkmasıyla şoka uğrarlarken, son günlerde bol çıkan hamsiyle moral buldular.Fatsa, Ünye ve Terme açıklarında tutulan hamsiler, Ünye Limanı'nda kamyonlarla Samsun, Ankara ve İstanbul gibi büyük ş

Hamsi balıkçıları sevindirdi

Sezona bol palamut umuduyla başlayan balıkçılar palamudun az çıkmasıyla şoka uğrarlarken, son günlerde bol çıkan hamsiyle moral buldular.

Fatsa, Ünye ve Terme açıklarında tutulan hamsiler, Ünye Limanı'nda kamyonlarla Samsun, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere sevk ediliyor. Halit Mollaoğlu Balıkçılık Sahibi Mustafa Mollaoğlu, hamsisiyle, çinakopuyla ve istavritiyle Karadeniz'de bolluk yaşandığını belirterek, "Tayfalarımızla mücadele ediyoruz. Sezona palamudun bol olacağı umuduyla başlamıştık ama palamut bizi kandırdı. Şimdi hamsi zamanı hamsinin bol çıkması da yüzümüzü güldürüyor" dedi.

Sinop, Ordu, Trabzon'un hamsinin bol olduğu yerler olduğunu ifade eden Mustafa Mollaoğlu, "Batı Karadeniz'de çinakop ve istavrit bol çıkıyor. Hamsinin daha iyi olması için soğuk hava olması lazım. 3-4 yıldan beri küresel ısınma nedeniyle yaz mevsimi gibi hava var. Biz kış geldi diye sevinirken yaz mevsimi yaşıyoruz. Kasım ayından sonra hamsinin uzun ömürlü olması için soğuk hava olması lazım" diye konuştu.
Balıkçılar, hamsiyi yemenin tam zamanı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel