Hamdullah usta sürücü kurbanı!

Rize’de meydana gelen olayda ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi okulda bindiği ve evinin önünde indiği okul servisinin altında kalarak can verdi.Rize’nin Portakallık Mahallesi’nde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Hüseyin Yardımcı İl

Hamdullah usta sürücü kurbanı!

Rize’de meydana gelen olayda ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi okulda bindiği ve evinin önünde indiği okul servisinin altında kalarak can verdi.

Rize’nin Portakallık Mahallesi’nde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Hamdullah Reis, evine gitmek üzere H.U.'nun kullandığı 53 AV 498 plakalı servis aracına bindi. Hamdullah, Portakallık Mahallesindeki evinin önünde servisten indi. Reis elinden düşürdüğü kitabını almak için eğildiğinde H.U. yönetimindeki servisin altında kaldı. Reis 3 metre servisin altında sürüklendi. Reis, servis şoförü H.U tarafından altında kaldığı servis ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen minik öğrenci hayatını kaybetti.

 

MİNİK ÖĞRENCİNİN SINIFINDA HÜZÜN

Hamdullah Reis’in sınıf arkadaşları bugün arkadaşlarının sırasını boş bıraktı. Arkadaşları sıranın üzerine bir çiçek ile üzerinde “Seni unutmayacağız” yazılı bir not bıraktılar. Minik öğrencilerin bin hayli üzgün oldukları görüldü. Hamdullah’ın ölümüne neden olan servis, Hamdullah ve arkadaşlarını evlerine bıraktıktan sonra okulda kalan diğer öğrencileri de almak için okula dönecekti. Ama bu korkunç kaza gerçekleşince bir grup öğrenci okul bahçesinde uzun süre servis bekledi. Okul müdürü ve öğretmenleri nezaretinde servis bekleyen öğrenciler okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Kazaya şahit olan Resul Sadıkoğlu bir esnaf yaptığı açıklamada, “Çocuk yere bir şey düşürdü. Onu almak için aracın önünde eğildi. Eğilince sürücü çocuğu fark etmedi. Çocuk aracın altında kalarak bir süre sürüklendi. Biz bağırarak sürücüyü durdurduk. Çocuğu yine sürücü hastaneye kaldırdı” dedi.

 

KAZAYA NEDEN OLAN SÜRÜCÜ USTA EĞİTİCİ

Kazada aracı kullanan H.U’nun Hamdullah Reis’i hastane bıraktıktan sonra hastane polisine teslim olduğu, ifadesi sırasında sinir krizi geçiren H.U’nun bir süre hastanede tedavi edildiği öğrenildi. H.U.’nun yaklaşık 10 yıl boyunca Rize’de bulunan bir Sürücü Kursu’nda direksiyon öğretmenliği yaptığı ve usta sürücü olduğu öğrenildi. Olay sonrası kazanın gerçekleştiği noktada bulunan bir Rehabilitasyon Merkezi’nin önünde vatandaşlar tarafından hız yapan araçlara karşı önlem alındı. Vatandaşlar, bir önceki gün meydana gelen kazadan ders alarak yeni bir kaza yaşanmaması için merkezin önüne, araçların yavaşlaması için halat gerdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel