Halkın kaygıları ortadan kalkacak

Heyet üyesi Kadir İnanır, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Mersin'in Türkiye'nin kalbi olacağını söyledi. Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti, Hilton Oteli'nde Mersin'deki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Halkın kaygıları ortadan kalkacak
Heyet üyesi Kadir İnanır, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Mersin'in Türkiye'nin kalbi olacağını söyledi.
 
Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti, Hilton Oteli'nde Mersin'deki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Lale Mansur, Sekreter Tarık Çelenk, üyeler Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yayman ve Nihal Bengisu Karaca katıldı.
 
STK temsilcileri ve meslek odalarının süreçle ilgili görüş ve fikirlerinin alındığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan sinema sanatçısı Kadir İnanır, "Bu süreç başladığı andan itibaren halkın reaksiyonlarını hep beraber gördük. Ancak, geçen 6 ayda ve ileriki zamanda akan kanın durması neticesinde, bu halkın kaygılarının tamamının ortadan kalkacağına inanıyorum. Heyet olarak Akdeniz Bölgesi'ndeki çalışmaların son durağı Mersin oldu. Mersin'de herkesin örnek alması gereken müthiş bir toplantı yaptık. Biz bu işe ilk başladığımızda hani diyorlardı ya, 'Sorun bakalım o akillere, size ne söyleyecekler?' diye. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda görevimizin konuşmak olmadığını herkes gördü. Burada şehir konuştu, insanlar konuştu, biz dinledik. Bizim görevimiz rapor almaktı" dedi.
 
Sürecin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Mersin'in Türkiye'nin bir numaralı şehri olacağını da ifade eden İnanır, "Biz burada dinledik ve raporlarımızı aldık ama tabi ki bizim de bir görüşümüz var. Mersin bu ülkenin bir numaralı şehri olacak, buna inanın. Bu süreç olumlu bittiği anda Mersin Türkiye'nin kalbi olacak. Bölgede ve Ortadoğu da mevcut olan büyük enerji kaynaklarının bütün dünyaya aktarımı Mersin Limanı'ndan geçer. O zaman göreceksiniz Mersin'in o şu anda ki gücünün nerelere kadar gittiğini. Onun için bu süreç inşallah olumlu biter. Ülkenin en büyük sorunu bu süreçtir. Onun için bu süreç gündem dışı bırakılmamalıdır" diye konuştu.
 
MANSUR: SADECE DİNLİYORUZ
 
Türkiye'de akan kanın durduğunu ve bunun gerçek bir barışa dönüşebilmesi için her tarafın müzakere halinde olması ve insanların birbirini anlaması gerektiğini savunan Lale Mansur ise şunları söyledi:
 
"Biz burada hiç bir şey anlatmıyoruz, dinliyoruz. Burada hiçbir zaman bir araya gelmemiş olan, hiçbir zaman birbirlerinin acısına şahit olmamış insanlarda birbirini dinliyor. Bu da bambaşka bir şekilde etkiliyor insanları. Onun için çok, çok olumlu. Bugünkü toplantımızın ardından, artık raporumuzu yazmaya başlayacağız."
Taksim Platformu'nun bir üyesi olarak 'Gezi Parkı' olaylarını da değerlendiren Mansur şöyle konuştu:
 
"Gerçekten çok orantısız bir güç uygulandı. Olaylar sadece ağaçlarla başladı ama daha sonra özellikler 4'üncü günde ilk çadırın yakılmasından sonra insanlar ciddiye alınmak istendiğini, bir takım şeylerde söz sahibi olmak istediği için olaylar büyüdü. Bir müddet sonra da çok iyi bildiğimiz bir takım değişik gruplar bunları kullanmaya çalıştı. Başaramadılar. Ülke yöneticileriyle başlayan diyalogdan dolayı çok mutluyum. Mahkeme kararı da beklenecek, olmazsa referandum değil ama İstanbul çapında bir oylamaya gidileceği de açıklandı. Onun için durum şu anda çok daha yumuşak. İnşallah bu şekilde de devam edeceğini ümit ediyorum."
 
Toplantıya katılan Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Cengiz Sevinç ise çözüm sürecini hiçbir şekilde desteklemediklerini, toplantıya fikirlerini beyan etmek için geldiklerini söyledi. Akil İnsanlar Heyeti daha sonra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.
 
EYLEMCİLER ENGELLENDİ
 
Bu arada, Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Mersin'e geldiğini haber alan, aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 300 kişi eylem yaptı. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Adnan Menderes Bulvarı sahil kesiminde toplanarak otele gitmek isteyen eylemcilerin etrafını saran Çevik Kuvvet, buna izin vermedi. Eylemciler, otel önüne giderek açıklama yapmak istediler. Ancak, polis buna da izin vermedi. 'Mersinliler burada, Akiller nerede?', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak' şeklinde sloganlar attılar. Burada basın açıklaması yapan eylemciler olaysız dağılırken, polis ekiplerinin heyetin çalışmalarını yürüttüğü Hilton Oteli etrafındaki yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler